Productnieuws: Ruroc Atlas 4.0 Track helm

Het Amerikaanse helmenmerk Ruroc lanceert met de Atlas 4.0 een circuit-gerichte helm in de kleuren van drie nationale vlaggen.

Ruroc is een nog jong helmenmerk dat zeker in België en Nederland nog onbekend is. Het merk verkoopt z'n helmen alleen online en daarom ben je 't dus nog nooit tegengekomen bij je dealer of motorkledij-specialist. Helemaal nieuw is de Ruroc Atlas 4.0 Track circuithelm niet, het model werd immers vorig jaar al gelanceerd. Maar Ruroc komt in de aanloop naar het nieuwe motorseizoen wel met drie nieuwe kleurstellingen voor de Atlas 4.0 Track. Het thema daarvoor zijn landen met een rijke geschiedenis in de motorracerij en dat werden dus Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De Track-versie van de Ruroc ATLAS 4.0 heeft een buitenschaal van koolstofvezel. Volgens het merk weegt die buitenschaal 15% minder dan dat op de gewone ATLAS 4.0 het geval is. De circuithelm werd mede door de input van ex-BSB-rijder Taylor Mackenzie, ontwikkeld. De helm heeft verder oa een DD-ring kinriempje, geoptimaliseerde aerodynamica en een  vochtafvoerende binnenvoering.

De Atlas 4.0 Track komt standaard met een helder én een getint vizier en een Pinlock 120 XLT. De helm voldoet naast de Amerikaanse en Britse vereisten ook aan de ECE 22.06-normen inzake veiligheid. De basisprijs van de Ruroc Atlas 4.0 Track is € 650.

Meer informatie over de Atlas 4.0 Track vind je op de website van Ruroc waar je de helm ook kan bestellen: https://www.ruroc.com/en_eu/motorcycle

 

Tekst: BJ

Foto's: Ruroc

Bron: persbericht Ruroc

Geschreven op 20 februari 2024
© Motoren & Toerisme