Bell Eliminator Steve McQueen

Ondanks dat Steve McQueen al 44 jaar geleden is overleden, blijft deze man een bron van inspiratie voor allerlei merken om speciale edities ontwikkelen. Zie hier de Bell Eliminator Steve McQueen.

In maart 1970 deed Steve McQueen mee aan de 12-uurs endurance race van Sebring ter voorbereiding op de opnames van de iconische film "Le Mans". Hij vormde een team met de bekende Formule 1-coureur Peter Revson. Ondanks hun sterke prestaties eindigden McQueen en Revson als tweede, net achter het team van Mario Andretti, Ignazio Giunti en Nino Vaccarella in een Ferrari 512S.

Ter ere van deze historische race heeft Bell een nieuwe helmserie gelanceerd, geïnspireerd door de helm die McQueen droeg tijdens de race. Deze helm, onderdeel van de Eliminator-serie, heeft een witte kleur met zwarte strepen en is verfraaid met de naam "McQueen" en twee racevlaggen aan de zijkant.

Bell zet de samenwerking met de erfgenamen van McQueen voort om de geest van de oude motorsport te doen herleven. De helm is verkrijgbaar in maten van S tot XXL, wordt aangeboden voor een prijs vanaf 474,95 euro en is beschikbaar in een beperkte oplage bij Bell-dealers.

Bell Eliminator Steve McQueen

Samenstelling: Charly de Kinderen

Media: Bell & YouTube 

Geschreven op 24 april 2024
© Motoren & Toerisme