Productnieuws: Dunlop SportSmart MK3

De nieuwe Dunlop SportSmart Mk3 is grensverleggend. Hij stelt andere hypersportbanden in de schaduw met innovatieve technologieën waarmee de band extreem hoge prestaties biedt op droog en nat wegdek. De SportSmart Mk3 is ontworpen voor zowel de openbare weg als het circuit en is de vijfde nieuwe hypersportband van Dunlop in twee jaar.

Als een band meer grip heeft op nat wegdek betekent dat altijd dat hij minder grip heeft op droog wegdek. Maar de nieuwe Dunlop SportSmart Mk3 herschrijft de regels. Door de combinatie van een Multi-Tread-compound, Hi Silica- en Fine Carbon-technologie en een in het oog springend profiel is het Dunlop gelukt om op droog en nat wegdek flinke stappen vooruit te zetten.


 

Tot wel 23 procent meer grip

De nieuwe SportSmart Mk3 is op het Dunlop-testcircuit in Mireval, Frankrijk, onderworpen aan een serie zware proeven. Daaruit blijkt dat de grip op nat wegdek met 20 procent is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Op droog wegdek laat de SportSmart Mk3 zelfs een verbetering van 23 procent zien.

Indrukwekkende rondetijden

Dat zorgt voor indrukwekkende rondetijden op het uitdagende circuit van Mireval, dat dichtbij de Middellandse Zee ligt. Op droog asfalt was de SportSmart Mk3 op een Yamaha YZF-R6 precies 0,6 seconden sneller dan zijn naaste concurrenten. Op een Triumph 675 Street Triple R liep het verschil zelfs op tot 1,1 seconden per ronde. Op nat wegdek was de SportSmart Mk3 0,3 seconden sneller.

Rondetijden zijn misschien niet zo belangrijk voor een straatband, maar ze laten wel heel goed de resultaten van ons ontwikkelingswerk zien”, volgens Luca Davide Andreoni, marketing manager bij Dunlop Motorcycle Europe. “We zullen de band nu aan de Europese media geven om te testen. We zijn heel benieuwd naar hun bevindingen.”


 

Onderdeel van hypersportreeks

De SportSmart Mk3 maakt onderdeel uit van Dunlops hypersportreeks, net als de SportSmart TT (50 procent openbare weg, 50 procent circuit), de D212 GP Racer (bedoeld voor circuitdagen) en de GP Pro D213 (de ultieme raceband voor kampioenschappen die straatlegale banden verplicht stellen). De bestaande SportSmart2 Max krijgt een nieuwe positie als mid level hypersportband. 

 

Bron: persbericht Dunlop

Foto’s: Dunlop

Geschreven op 1 april 2019
© Motoren & Toerisme