Zaterdag gaat het Motorsalon 2019 van start

Met een succesvol 2018 wat de inschrijving van nieuwe modellen betreft, kijkt de sector van de gemotoriseerde tweewielers de 97e editie van het Autosalon van Brussel vol vertrouwen tegemoet. De beslissing om het motoruniversum onder te brengen in Paleizen 8 en 9 is tijdens editie 2018 een schot in de roos gebleken. De merken van gemotoriseerde tweewielers die in België actief zijn, zullen in januari dan ook opnieuw in deze hallen te zien zijn.

Het 97ste Autosalon van Brussel is niet alleen uitverkocht in de paleizen gewijd aan auto’s maar ook in de16.000 m² die gewijd is aan de mobiliteit op twee wielen. Naast de uiterst representatieve aanwezigheid van motor-, scooter- en bromfietsmerken die actief zijn op de nationale markt, zijn we verheugd dit jaar ook nieuwe spelers te mogen verwelkomen, die zich voornamelijk tot elektrische aandrijvingen richten met prestaties op het niveau van bromfietsen tot 125 cm³. Het perfecte bewijs dat de gemotoriseerde tweewieler een volwaardige plaats heeft verworven in de oplossingen voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

Motorrijden wordt wel vaker als een echte levensfilosofie beschouwd en is als dusdanig onlosmakelijk verbonden met de geschikte outfit, uitrusting en accessoires. Het aanbod in deze sector groeit dan ook voortdurend aan. Naast de modellen van vandaag en morgen vinden bezoekers op de 97ste Brussels Motor Show ook kleding, accessoires, onderhoudsproducten, veiligheidsuitrusting, banden, navigatiegereedschap, enz. Kortom, een compleet aanbod voor alle motorrijders die op zoek zijn naar steeds meer gepersonaliseerde machines.

Zoals gebruikelijk zal FEBIAC – dat het Autosalon van Brussel organiseert – gemotoriseerde tweewielers promoten via haar motorafdeling. Jaar na jaar werpt de stand van Start2Ride zich op als dé plaats bij uitstek voor informatie en ondersteuning voor aspirant-motorrijders. Deze stand bevindt zich in Paleis 8 en belicht de verschillende aspecten van de rijopleiding, van de theoretische en praktische opleiding voorafgaand aan het behalen van een rijbewijs tot de voortdurende bijscholing van motorrijders en opleidingen op het circuit.

Kortom: doorgewinterde motard, aspirant-motorrijder of gewoon nieuwsgierig? Paleizen 8 en 9 zijn weer een niet te missen halte op het 97e Autosalon van Brussel voor al wie van motorfietsen houdt.

Alle praktische informatie over het Motorsalon vind je hier.

 

Bron: FEBIAC

Foto: Autosalon.be/FEBIAC

Geschreven op 17 januari 2019
© Motoren & Toerisme