Yamaha lanceert accessoires voor Ténéré 700

Yamaha heeft twee accessoire-pakketten uitgewerkt voor de nieuwe Ténéré 700. Yamaha’s offroad-gerichte allroad kan met twee verschillende pakketten ‘verrijkt’ worden: het Explorer pack en het Rally pack.

De Yamaha Ténéré 700, aangekleed met de accessoires uit het Explorer-pakket.

Het Explorer pack is gericht op mensen die verre reizen willen maken met hun Ténéré 700. Het pakket bevat twee afsluitbare aluminium zijkoffers van 72 liter, een middenbok, een dikkere carterbeschermer en beugels die de motor en het bodywork voor valschade moeten behoeden. Achteraan is er ook nog een bagagedrager, die voor extra bagagecapaciteit moet zorgen.

Het Rally-pakket is er voor Ténéré 700-rijders met offroad-ambities.

Het Rally pack is op eigenaars van de Ténéré 700, die zich buiten de gebaande wegen begeven, gericht. Het bevat een hoger en platter rallyzadel dat de berijder in staat moet stellen om z’n lichaamsgewicht makkelijker te verplaatsen, in functie van het terrein. De slip-on demper van Akrapovic geeft de Ténéré 700 nog meer een eigen Rally-geluid. Daarnaast bevat het pakket ook een kettinggeleider en –beschemer, een radiatorbeschermer die moet voorkomen dat steenslag een gat in de waterkoeling maakt, een nummerplaathouder, LED knipperlichten en een tankbeschermer.

Daarnaast heeft Yamaha ook een lijn van Adventure-kleding uitgewerkt voor bezitters van een Ténéré 700. De lijn omvat naast ‘casuals’ zoals een t-shirt en een hoodie ook handschoenen, broeken en jackets.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Yamaha

Geschreven op 13 mei 2019
© Motoren & Toerisme