Video: MXGP 2024 - Voorstelling Monster Energy Yamaha

De voorstelling van Yamaha's fabrieksteams voor de MXGP en MX2. 

Er is in het tussenseizoen veel veranderd bij Yamaha's inzet in het WK Motorcross. Het fabrieksteam verhuisde van het Nederlandse Bergeijk naar Genk en wordt vanaf dit jaar gerecht door KEMEA, het team van Hans Corvers. Wat ooit héél bescheiden begon bij de Vlaamse Liefhebbers Motorcrossbond (VLM) is nu uitgegroeid tot een team van wereldniveau. KEMEA, of moeten we Monster Energy Yamaha zeggen omkadert Jago Geerts als sinds diens WK-debuut in 2018. In de MX2 lukte het Geerts helaas nooit om de wereldtitel te pakken, maar dat wil niet zeggen dat dat ook zo zou zijn in de MXGP. 

Jago Geerts krijgt bij het Monster Energy Yamaha MXGP-team het gezelschap van z'n voormalige teamgenoot Maxime Renaux en de Zuid-Afrikaanse Nederlander Calvin Vlaanderen. Vlaanderen bewees de voorbije jaren dat hij ook met standaardmateriaal een GP kan winnen - in Sardinië in 2022 - en kwam dus in aanmerking voor een fabriekszitje. In het vanuit Nederland gerunde MX2-team komen Andrea Bonacorsi (ITA), Thibault Benistant (FRA) en Rick Elzinga (NED) uit.

De communicatiepoot van Yamaha Racing, waarvan de MX-kant gerund wordt door de voormalige Nieuw-Zeelandse GP-rijdster Nikki Malin gingen ook wat dieper in op de verwachtingen van de MXGP-rijders. Wat Geerts, Renaux en Vlaanderen van het seizoen 2024 verwachten zie je in de video hieronder. 

Tekst: BJ

Foto's: Yamaha Racing

Video: YouTube.com/Yamaha Racing

Geschreven op 7 maart 2024
© Motoren & Toerisme