Video: 'The Motorcycle: Design, Art, Desire'-tentoonstelling

Australische motor-, en andere kunstliefhebbers kunnen dit najaar (vanuit Australisch perspectief bekeken) in de Queensland  Art Gallery/Gallery of Modern Art (QAGOMA) in Brisbane terecht voor een wel héél bijzondere tentoonstelling. In de tentoonstelling 'The Motorcycle: Design, Art, Desire' wordt het ontwerp van de motorfiets, en de kunst daarachter, doorheen z'n bestaansgeschiedenis belicht. 

 

 

De tentoonstelling loopt sinds 28 november en eindigt eind april. Naast de eigenlijke tentoonstelling kunnen de Queenslanders  er tijdens die periode ook terecht voor films (waarin motorfietsen een belangrijke rol spelen), en discussies (over motorfietsen en hun design). Het evenement was echter de klassieker-meeting ‘Motorcycles on the Green’ eind februari, waarbij enkele honderden liefhebbers van klassieke motorfietsen op het grasplein voor het museum verzamelden.

We kunnen alleen maar hopen dat de directeuren van dergelijke musea in de Lage Landen ook eens aan de bijzondere én boeiende design-geschiedenis van de motorfiets denken, om zo'n tentoonstelling ook in deze contreien te organiseren. Wij kennen alvast een paar 'connaisseurs' die als curator voor iets dergelijks willen fungeren...

 

Tekst: BJ

Foto: Queensland Art Gallery/Gallery of Modern Art

Video: YouTube.com/QAGOMA

Geschreven op 22 maart 2021
© Motoren & Toerisme