Video: Michael Dunlop is de nieuwe King of the Mountain

Vierentwintig jaar na Joey Dunlops laatste TT-zege, volgt z'n neef Michael hem op als 'King of the Mountain'!

Als laatste van de Dunlop-dynastie droeg Michael Dunlop torste Michael Dunlop altijd al een zware last op z'n nochtans brede schouders. Michael begon aan de Isle of Man TT 2024 met 25 TT-zeges achter z'n naam, dat was er ééntje minder dan z'n legendarische oom Joey. Met winst in de eerste Supersport TT-race op zaterdag wist Michael het record uit 2000 te evenaren. Had Dunlop geen problemen met het vizier van z'n Arai gehad tijdens de Superbike TT op zondag, dan had hij wellicht het record dan al verbroken. Maar daarvoor moest hij wachten tot gisteren. Want na regenweer op maandag en dinsdag kon er dan eindelijk weer geracet worden en stond de eerste van twee Supertwin TT-races op het programma. Een race waarin Dunlop op de Paton S1-R Peter Hickman wist te kloppen voor de zege. Derde werd de populaire Chasin' The Racin' podcast-presentator Dominic Herbertson. 

Voor publiek en pers zal de Noord-Ier de komende jaren wél als 'King of the Mountain' door het leven gaan Maar het is nog maar de vraag of Dunlop, één van de meest enigmatische en eigenzinnige topsporters van deze aardbol, dat ook zal doen... Hoe dan ook, de organisatie achter de Isle of Man TT maakte een video waarin Dunlops 27 TT-zeges verwerkt zijn. Bekijk de video hieronder. 

Lees ook onze racer-test van de Paton S1-R, de motorfiets waarop Michael Dunlop de Supertwin TT-race won en zo 'King of the Mountain' werd.

Racetest: Michael Dunlops Paton S1-R Supertwin

Tekst: Bart Jacobs

Foto's: Isle of Man TT Races/FB

Video's: YouTube.com/Isle of Man TT Races

Geschreven op 6 juni 2024
© Motoren & Toerisme