Video: Macht en pracht van de Grossglockner Hochalpenstrasse

In deze video is Oostenrijks bekendste bergpas dé ster.

 

Wie graag met de motor toert en reist is bijna voortdurend op zoek naar de Heilige Graal onder de wegen. Een definitieve lijst, of zelfs hitparade, van de mooiste Europese bergpassen/-wegen samenstellen is gevaarlijk. Want wie heeft immers al, alle Europese wegen doorkruist, op zoek naar die ene Alfa-weg. Maar als je het per land bekijkt is die opgave een stuk makkelijker. Oostenrijk is een echt motorland, maar bereikte die notoriteit voor een groot stuk toch vooral dankzij z'n wegen en dan vooral de Mautstrassen. Die Mautstrasse zijn stuk voor stuk tolwegen die door privé-ondernemingen werden aangelegd. Diezelfde firma's staan ook in voor het onderhoud en de uitbating van die Mautstrassen. 

Toervideo XL: Grossglockner Hochalpenstrasse

Dit is zeker niet Motoren & Toerisme's eerste stukje over de Grossglockner Hochalpenstrasse en tegelijkertijd ook niet het laatste. De weg tussen Salzburg en Kärnten is nu eenmaal - en ja in dit geval durven we die flink beladen term te gebruiken - iconisch... Zo iconisch zelfs dat de video hieronder alleen maar over de weg, dus het asfaltlint, zelf gaat. Geen onboard (die vind je in de artikellink hierboven) wel een video die grotendeels uit dronebeelden bestaat. Bijna 7 minuten lang genieten geblazen van een heel fraai stukje Alpen en Oostenrijk!

Wie de komende maanden zelf eens over de Grossglockner Hochalpenstrasse wil rijden vind alvast de nodige informatie over deze weg op: https://www.grossglockner.at/gg/nl/index

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Magic Performance

Geschreven op 20 februari 2024
© Motoren & Toerisme