Video: Liam Everts wint de GP van Turkije MX2

Liam Everts boekte in het Turkse Afyon z'n 3e GP-zege van het seizoen! In de MXGP ging de zege ietwat verrassend naar Tim Gajser.

 

Tekst: BJ

Foto: KTM Images/Ray Archer

Video: YouTube.com/mxgptv

 

Liam Everts (Red Bull KTM) deed in Turkije opnieuw een uitstekende zaak. De Limburger kon weliswaar geen van beide manches in de MX2 winnen, maar een paar tweede plaatsen volstond wel om de GP-zege op te eisen. De zege in de Turkse GP was de tweede opeenvolgende voor Everts en de derde uit z'n nog jonge GP-carrière. In de MXGP ging de zege naar Tim Gajser (HRC Honda). De Sloveen is na een lange periode van blessureleed duidelijk terug in betere doen. Gajser won de GP met een tweede (na Romain Febvre) en eerste plaats in de manches. 

Met nog twee GP's te gaan heeft Liam Everts nu een achterstand van 48 punten op z'n teamgenoot en WK-leider Andrea Adamo. De wereldtitel is mathematisch dus nog steeds mogelijk voor Everts. In de MXGP heeft Jorge Prado (Red Bull GASGAS) de beste kaarten in handen. De Spanjaard heeft nu een voorsprong van 67 punten op Romain Febvre (Kawasaki Racing MXGP).

De volledige uitslagen en tussenstand vind je op: www.mxgp.com 

 

Geschreven op 4 september 2023
© Motoren & Toerisme