Video: How to Master... Eau Rouge

Hoe snij je op een superbike de beroemdste en beruchtste bocht van België aan? Het antwoord krijgen we van de rijders van het F.C.C. TSR Honda France-team, dat momenteel het WK Endurance leidt.

Toch nog eerst even dit: de benaming 'Eau Rouge' dekt ons inziens niet helemaal de lading. Bij Eau Rouge denken we aan de passage - op het circuit van Spa-Francorchamps dus - over het gelijknamige riviertje, en de knik naar links. Hebben we het over de lange, klimmende bocht naar rechts dan spreken we van de Raidillon. Maar in de Engelstalige - versta Britse - zijn beide bochten allang één geworden. We zullen de term bochtencomplex dan maar bezigen als we het voortaan over de opeenvolging Eau Rouge-Raidillon hebben. 

Maar het ging er hier vooral natuurlijk om hoe je die combinatie aansnijdt op een snelle superbike, zoals de Fireblade van het F.C.C. TSR Honda France-team. Het trio Mike Di Meglio, Josh Hook en Alan Techer leidt momenteel in de tussenstand van het FIM EWC en weet dus zeker waarover ze het hebben. Bekijk de video hieronder.

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Honda Racing Global

Geschreven op 13 september 2023
© Motoren & Toerisme