Video: De creatie van de BMW R 18 Dragster

Dat er customs op basis van de BMW R 18 zouden komen, stond in de sterren geschreven. Lang voor BMW Motorrad de R 18 officieel voorstelde zagen we customs verschijnen die aangedreven werden door de machtige luchtgekoelde boxermotor. De R 18 Dragster is ook een custom, maar wel ééntje die gebaseerd is op de volledige BMW R 18.

Dat BMW Motorrad voor de R 18 Dragster met RSD , het bedrijf van de Californische customgoeroe Roland Sands in zee ging, hoeft niet te verbazen. Sands was immers van meet af aan betrokken bij de ontwikkeling van accessoires en optionele onderdelen voor de BMW R 18. Tussendoor vond hij ook nog de tijd om een kant-en-klare BMW boxer dragracer te ontwikkelen.

Sands’ haalde z’n inspiratie voor de creatie van deze bijzonder R 18 uit z’n eigen achtergrond. “Met een motorblok dat overduidelijk alle aandacht naar zich toe trekt, moest ik onmiddellijk aan muscle cars denken. Mijn familie heeft altijd van snelheid gehouden en m’n vader was ooit dragracer. Dus leek het me logisch om de R 18 tot z’n essentie te strippen en hem zo klaar te stomen om snel te gaan op een dragpiste.”

De R 18 Dragster in detail

  1. Het frame werd aangepast door de hele achterophanging te verwijderen.
  2. Het voor- en achter spatbord werd licht gemodificeerd om het klassieke R 18 silhouet te behouden.
  3. De koplamp bleef standaard maar kreeg een koplamphuis uit de RSD-collectie van gefreesde aluminium onderdelen voor de R 18.
  4. De standaard uitlaatdlijn werd vervangen door een handgemaakte dubbele ‘megafoon’ uit roestvrijstaal. De einddempers zijn exemplaren van gefreesd aluminium uit de RSD-collectie.
  5. De cilinders voor rem- en koppeling komen uit de Roland Sands Design-collectie.
  6. De benzinetank bleef origineel, zoals op de standaard R 18.
  7. De kleurstelling bestaat uit tweetonig mettalic blauw, met klassieke witte BMW-striping. Het spuitwerk werd uitgevoerd door Chris Wood, met wie Sands al jaren samenwerkt.
  8. De voorvork komt uit een BMW RnineT.
  9. Vooraan werd een compleet remsysteem uit de S 1000 RR superbike gebruikt.
  10. Het zitje is volledig op maat gebouwd voor RSD, door het gespecialiseerde t Saddlemen.

 

In de video hieronder wordt de totstandkoming van de R 18 Dragster uitvoerig belicht.

Tekst: BJ

Foto's: BMW Motorrad Press

Video: YouTube.com/BMW Motorrad

Geschreven op 10 augustus 2020
© Motoren & Toerisme