Video: Belgian Classic Trophy Gedinne 2023

Een sfeerimpressie van de Belgian Classic Trophy die het voorbije weekend plaats vond op het stratencircuit van Gedinne.

 

De provincie Namen heeft een rijk motorsportverleden. De bekendste wedstrijd was er natuurlijk de GP van België Motorcross 500cc op de Citadel van Namen, maar er was natuurlijk ook het crosscircuit van Nismes (nabij Couvin) en de heuvelklimwedstrijden zoals in Presgaux (zie artikellink onder video). Anno 2023 wordt er ook nog steeds geracet op het circuit van Gedinne, dicht bij de Franse grens. Afgelopen weekend werd er met de Belgian Classic Trophy de laatste afspraak op de Belgische classic race-kalender afgewerkt. In de video hieronder zie je een korte sfeerimpressie.

Vorig jaar nomineerde Motorcoach Wim Depraetere het Circuit de Gedinne als één van z'n drie favoriete bestemmingen. Waarom dat zo is lees je in het artikel hieronder.

Wim Depraetere verkiest het Circuit van Gedinne boven dat van Spa-Francorchamps!

Tot zo'n kleine 25 jaar geleden werden er in de Ardennen naast stratenraces ook heuvelklimwedstrijden voor motorfietsen verreden. Maar die zouden, op de drempel van de 21e eeuw, allemaal van de kalender verdwijnen. Waarom dat zo was lees je in het artikel hieronder.

Retro Sport: Klimkoersen- een verdwenen motorsportdiscipline

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/motopassionvideo

Foto klimkoersen: www.bikesnplanes.be/Guy Thonus

Geschreven op 25 augustus 2023
© Motoren & Toerisme