Video: Belg Levi Badie schittert in MotoAmerica Junior Cup op

Een Belgische motorsporter die in een Amerikaans kampioenschap vooraan meestrijdt, het gebeurt niet elk jaar. Laat staan winnen. En toch is het dat wat Levi Badie afgelopen weekend deed in de MotoAmerica Junior Cup, op het circuit van Barber Motorsport Park in Alabama.

De naam Levi Badie mag voorlopig nog onbekend klinken voor veel Belgische motorsportfans, toch is het niet ondenkbaar dat daar spoedig verandering inkomt. Badie is aan z'n tweede seizoen toe in de Junior Cup van de MotoAmerica. MotoAmerica is de huidige naam voor wat vroeger bekend stond als het AMA Superbike-kampioenschap en de Junior Cup is daarin het equivalent van de Supersport300-klasse, zoals we die ook in Europa kennen. Badie week vorig jaar al uit naar het Amerikaanse kampioenschap, maar breekt nu echt door.

MotoAmerica Junior Cup Barber Motorsport Park - race 1 samenvatting:

Door omstandigheden - een vertraging bij het verzenden van z'n materiaal - moest de 20-jarige Oost-Vlaming in april de eerste ronde van de MotoAmerica Junior Cup in Atlanta missen. Maar tijdens de tweede ronde, die afgelopen weekend op het schitterende Barber Motorsport Park plaats vond staat Badie wel op de grid. Hieronder zie je de samenvattingen van beide races waarin de Kawasaki-rijder een hoofdrol speelde.

MotoAmerica Junior Cup Barber Motorsport Park - race 2 samenvatting:

Badie staat na 4 races (waarvan hij er dus 2 meereed) van nu vijfde (met 35 ptn.) in de tussenstand van de MotoAmerica JuniorCup. Ondanks de behoorlijke achterstand op leider Avery Dreher (91 ptn.) en runner-up Max VanDen Brouck (ook van Belgische afkomst?) zit een podiumplaats in de eindstand van het kampioenschap er nog steeds in voor de rijder uit Nazareth.

Tekst: BJ

Foto: still/YouTube.com/MotoAmerica en MotoAmerica.com

Video's: YouTube.com/MotoAmerica

Geschreven op 22 mei 2023
© Motoren & Toerisme