Triumph lanceert twee nieuwe Rocket 3's

Als er één roadster is die geen extra spierballen nodig heeft om indruk te maken, dan is het de Rocket 3 van Triumph wel. Toch presenteert Triumph met de nieuwe Rocket 3 Storm R en GT nog imposantere cijfers dan voordien: 15 pk meer vermogen (182 pk) en 4 Nm extra koppel (225 Nm). Ook zien de nieuwe modellen er ruiger uit dan ooit, met een duister kleurenschema en sportievere tienspaaksvelgen van gegoten aluminium.

De nieuwe generatie Rocket 3 Storm zet dus een stapje vooruit qua motorprestatie en stuurgedrag. En dit terwijl de imposante 2458 cc driecilinder nu voldoet aan de Euro 5b-eisen.

De verschillen tussen de twee nieuwe varianten, de R en de GT, zijn zowel ergonomisch als esthetisch. De (instelbare) voetsteuntjes op de R staan mooi centraal, terwijl de GT naar voren geplaatste voetsteunen heeft voor het herkenbare cruisergevoel. De GT kreeg ook een meer relaxte stuurpositie, een voorgevormd toerzadel met lagere zit (750 mm) en royalere passagiersaccommodatie (met rugsteuntje). De R gaat dus de sportievere toer op, met naast de centrale voetsteunen ook een hoger roadsterzadel (773 mm).

De twee modellen komen in dezelfde kleurcombinaties, al keert men de verdeling van de tank om tussen de R en de GT voor een modeleigen look. De R en de GT zijn verkrijgbaar in Carnival Red met Sapphire Black, Satin Pacific Blue met Matt Sapphire Black en Sapphire Black met Granite. Verder koos Triumph met een een zwarte geanodiseerde afwerking resoluut voor  voor de blacked out look: van het achterframe, over de protectoren op de swingarm, de onderzijde van de voorvork en de kroonplaten, de stuurverhogers en -klemmen, het ophangpunt voor de achterophanging, de zadeldetails, voetsteunen voor berijder en passagier, rem- en schakelpedaal, tot de hendels en de zijstandaard.

Qua technologie zien we dezelfde premium rijhulpsystemen als voordien: cruisecontrol, hellingshoekgevoelige ABS en tractieconrole, hill hold en vier rijmodi. Beide modellen zijn standaard voorzien van sleutelloos starten en een TFT-scherm. Een quickshifter is verkrijgbaar als optie, samen met meer dan 50 andere Triumph-accessoires die je comfort, rij-ervaring, bagagemogelijkheden en stijl nog wat kunnen opkrikken.

De nieuwe Triumph Rocket 3 Storm R en GT zijn vanaf april 2024 te vinden bij Triumph-verdelers.

Triumph Rocket 3 Storm R

Triumph Rocket 3 Storm GT

Triumph Rocket 3 Storm R
Motor: vloeistofgekoelde driecilinder lijnmotor viertakt
CI: 2458 cc
Rijklaar gewicht: 320kg
Vanaf: € 25.895,00
Triumph Rocket 3 Storm GT
Motor: vloeistofgekoelde driecilinder lijnmotor viertakt
CI: 2458 cc
Rijklaar gewicht: 317kg
Vanaf: € 26.695,00

Samenstelling: Maarten Van Caesbroeck

Foto's: Triumph Motorcycles

Geschreven op 20 maart 2024
© Motoren & Toerisme