Triumph denkt aan elektrificatie en gaat samenwerking met Britse engineeringbedrijven aan

Triumph Motorcycles kondigt een unieke samenwerking aan met Britse industriedeskundigen, academische leiders en Innovate UK, om gespecialiseerde elektrische motortechnologie en innovatieve geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Dit twee jaar durende project, in samenwerking met Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd en WMG, aan de Universiteit van Warwick, zal een belangrijke bijdrage leveren aan het op termijn aanbieden van elektrische motorfietsen door Triumph.

"Deze nieuwe samenwerking biedt Triumph en zijn partners een opwindende kans om toonaangevend te zijn op het gebied van de technologie die de elektrificatie van motorfietsen mogelijk maakt, gedreven door klanten die ernaar streven hun impact op het milieu te verminderen, in combinatie met het verlangen naar zuiniger vervoer en veranderende wetgeving," aldus Nick Bloor, CEO van Triumph. "Het project Triumph TE-1 is een onderdeel van onze elektrische motorfietsstrategie, gericht op het leveren van wat rijders willen en verwachten van hun Triumph, namelijk de perfecte balans tussen rijgedrag, prestaties en gebruiksvriendelijkheid.

Een unieke samenwerking tussen industrie-experts, academische leiders en Innovate UK.

 

Het project Triumph TE-1 vertegenwoordigt nu een baanbrekende samenwerking tussen Triumph Motorcycles en de Britse elektrificatie-experts, die elk op hun eigen gebied innovaties zullen creëren:

  • Triumph Motorcycles zal het project leiden door het leveren van geavanceerde expertise op het gebied van ontwerp en engineering van motorfietschassis, uitmuntendheid in de productie en baanbrekende functionele veiligheidssystemen, evenals het definiëren van elektrische aandrijfkrachtkarakteristieken.
  • Williams Advanced Engineering zal het toonaangevende lichtgewicht batterijontwerp en de integratiemogelijkheden in de sector bieden, waarbij de test- en ontwikkelingsfaciliteiten worden gebruikt om een innovatief batterijmanagementsysteem te leveren in combinatie met de voertuigbesturingseenheid (VCU).
  • Integral Powertrain Ltd.'s e-Drive Division zal de ontwikkeling van op maat gemaakte power-dense elektromotoren en een siliciumcarbide omvormer leiden en deze beiden in een enkele motorbehuizing integreren.
  • WMG, aan de Universiteit van Warwick, zal expertise leveren op het gebied van elektrificatie en de kritische visie om innovatie te stimuleren, van R&D tot commerciële impact, door middel van modellering en simulatie op basis van toekomstige marktbehoeften.
  • Innovate UK, de overheidsinstelling die wetenschappelijke en technologische programma's promoot die de Britse economie naar verwachting zullen doen groeien, zal de partners ondersteunen en fondsen beheren. Dit maakt deel uit van de moderne financieringsstrategie van BEIS met als doel op het creëren van een marktleidende Britse mogelijkheid voor elektrische voertuigen.

 

Willams Advanced engineering, een spin-off van het Williams F1-team, ontwikkelde oa de batterijen voor de Formula E-auto van Jaguar Racing.

Een tweejarig project gericht op de ontwikkeling van technische innovatie en geavanceerde elektrische motorfiets mogelijkheden.

Het project zal worden opgebouwd in vier hoofdfasen, met als een van de belangrijkste doelstellingen: systeemintegratie. Door de ontwikkeling van individuele componenten van elektrische aandrijfsystemen voor auto's en de optimalisering ervan tot innovatieve gecombineerde eenheden, wil het project geavanceerde elektrische motorsystemen leveren die het gewicht, de complexiteit en de verpakkingsvereisten verminderen.

Triumph Motorcycles zal samenwerken met de partnerorganisaties om de gezamenlijke expertise op het gebied van verpakking en veiligheid van accu's, optimale elektrische motorafmetingen en -verpakkingen, de integratie van remsystemen met inbegrip van regeneratieve remmen en geavanceerde veiligheidssystemen te versnellen. De op deze gebieden ontwikkelde innovatie en capaciteiten zullen een bijdrage leveren aan de toekomstige strategie van Triumph voor elektrische motorfietsen.

Het project Triumph TE-1 partnerschip, met de steun van Innovate UK, is gericht op de creatie van:

  • De mogelijkheden van elektrische motorfietsen die voldoen aan de behoeften van klanten die op zoek zijn naar minder milieubelastend vervoer, in lijn met de focus van het Verenigd Koninkrijk op het verminderen van de uitstoot.
  • Sterke, commercieel levensvatbare en duurzame partnerschips met Britse fabrikanten en toeleveranciers in de industriesector.
  • Deskundigheid en mogelijkheden binnen de Britse beroepsbevolking, het creëren van banen en een talentenbasis die zowel zorgt voor duurzame werkgelegenheid als de reputatie en invloed van het Verenigd Koninkrijk op het wereldtoneel stimuleert.

 

Warwick Manufacturing Group is een spin-off van de University of Warwick

"Het team van Williams Advanced Engineering kijkt ernaar uit om onze expertise in de elektrificatie van het transport samen met onze partners toe te passen," zegt Craig Wilson, Managing Director van Williams Advanced Engineering.  "Williams heeft al een aantal wereldberoemde elektrische voertuigen aangedreven en dit zal een belangrijke verdere stap in ons werk zijn door die kennis op twee wielen te zetten.”

"Integral Powertrain heeft altijd de grenzen van de e-aandrijftechnologie verlegd door samen te werken met klanten om de beste oplossing te vinden en precies aan hun eisen te voldoen", aldus Andrew Cross, Chief Technical Officer bij Integral Powertrain Ltd., die in de loop van de jaren de beste oplossing heeft gevonden om aan hun eisen te voldoen. "Dit project zal voortbouwen op de uitgebreide motor- en EV-ervaring die in de afgelopen 20 jaar is opgedaan in samenwerking met grote OEM's en Tier 1-leveranciers in de auto- en motorsportsectoren. We zijn zeer verheugd Triumph Motorcycles te kunnen ondersteunen bij hun toekomstige elektrificatiestrategie en in een project waar we onze ervaring kunnen gebruiken om een extreem krachtige, efficiënte en sterk geïntegreerde elektrische aandrijving voor motorfietsen te ontwikkelen".

"Elektrische motorfietsen zullen een vitale rol spelen in het toekomstige vervoer over de hele wereld - met minder files, een betere luchtkwaliteit in de stad en gemakkelijker parkeren. Ze zullen ook geweldig zijn om mee te rijden met een gemakkelijk te controleren koppel bij verschillende snelheden. WMG heeft ervaring met accutechnologie en voertuigelektrificatie voor de weg, het spoor, de zee en de lucht en brengt deze mee naar deze sector. Ons team van experts zal de modellerings- en simulatiewerkzaamheden binnen het project leiden, om ervoor te zorgen dat de voertuigen veilig en efficiënt zijn zonder afbreuk te doen aan de dynamische prestaties". Professor David Greenwood, Professor, Advanced Propulsion Systems aan de WMG, Universiteit van Warwick.

Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph, zei: "Onze toekomstige productstrategie is gericht op het leveren van de meest geschikte motorplatform voor het veranderende landschap van de behoeften van de klant, en we zien een Triumph elektrische aandrijflijn als een belangrijke vereiste naast onze kenmerkende twee- en driecilindermotoren. Als onderdeel van ons initiatief voor elektrische motorfietsen is Project Triumph TE-1 een spannende samenwerking die waardevolle input zal leveren voor onze toekomstige lijn. We zijn ongelooflijk blij dat we de steun hebben van OLEV en Innovate UK en dat we samenwerken met de Britse elektrificatie-experts en academische leiders, in een streven dat uiteindelijk gericht is op de toekomstige welvaart van de Britse industrie en de toekomst van het motorrijden".

 

Bron: persbericht Triumph

Foto's: Triumph, Williams Advanced Engineering, WMG

Geschreven op 16 mei 2019
© Motoren & Toerisme