Trailer Rookie gelanceerd

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar eindelijk verschijnt er nog eens een film met motorfietsen in de hoofdrol. En dan nog wel een Vlaamse film met een paar van onze bekendste acteurs op de affiche. Matteo Simoni en Veerle Baetens voeren de leiding, met naast hen nog een klasbak als Stefaan Degand. Regisseur Lieven van Baelen verdiende zijn sporen in de wereld van commercials en videoclips en dat moet garant staan voor stijlvolle actie.  

Op basis van onderstaande trailer lijkt dat alvast aardig gelukt. Het verhaal is herkenbaar. Nicky (Simoni) is een ambitieuze raceplioot, maar door een ongeval kan hij niet meer motorrijden. Hij tracht zijn neefje Charlie (Valentijn Braeckman) te overtuigen om zelf te gaan racen om zijn droom toch deels te kunnen beleven. Dat dit niet helemaal naar de zin is van schoonzus Vero (Baetens), laat zich raden.

De sfeer in de trailer en de aanwezigheid van Veerle Baetens doen ongewild denken aan The Broken Circle Breakdown, waarbij menselijk drama mooi gecombineerd werd met de charmante wereld van bluegrass en cowboys in Vlaanderen. We hopen van harte dat deze film in de buurt kan komen van dat succesverhaal en een getrouwe waarheid van de motorwereld kan weergeven. 

Uw favoriete magazine had overigens een klein aandeel in de totstandkoming van deze film. Onze M&T motorcoach hielp Matteo Simoni immers om zijn rijvaardigheid verder aan te scherpen om geloofwaardig op twee wielen door beeld te zoeven. Naar aanleiding van die sessies hadden we eerder ook al een interview met de hoofdrolspeler.   

Rookie zou op 16 december in de zalen moeten komen. Geniet hier alvast van de trailer:

 

Geschreven op 7 oktober 2020
© Motoren & Toerisme