Touring Belgium: Van Aywaille naar Coo

Aangezien trips naar onze buurlanden nog even op zich laten wachten, zijn de komende weken hét uitgelezen moment om een roadtrip in eigen land te maken. Omdat de typisch Vlaamse steenwegen, met veel lintbebouwing en baanwinkels, weinig uitdaging bieden, zoeken velen onder ons 'het ware motorrijders-geluk' in het Zuiden des lands. Door z'n grillige reliëf, doorsneden met vele rivieren en stroompjes, biedt de provincie Luik veel stuurplezier. 

Op zoek naar een inspirerend filmpje uit de provincie Luik, stootten we op deze video van twee Franse motortoeristen. De zuiderburen maakten in het najaar van 2018 een 'roadtrip' doorheen 'les Ardennes belges'. In de video hieronder rijden ze van Aywaille naar Coo, en dat via de N633. Deze 'nationale' volgt zowat de hele tijd het grillige verloop van de Amblève, en spoorlijn 42 (Rivage-Gouvy) een onderdeel van de spoorwegverbinding tussen Luik en Luxemburg Stad.

De streek van de Amblève is ook een streek die - in normale tijden - bol staat van de toeristische attracties. In Aywaille kan je naar het wildpark 'Le Monde Sauvage', onderweg passeer je in Remouchamps de 'Grottes de Remouchamps' en in Coo is er natuurlijk 'Plopsa Coo'. De steden en gemeenten uit de wijdere regio hebben de krachten gebundeld en presenteren zich naar de buitenwereld toe gezamenlijk als 'het Land van OVA'. OVA staat daarbij voor 'Ourthe, Vesdre, Amblève'. 

Meer informatie over de toeristische mogelijkheden van het land van OVA vind je hier: www.ovatourisme.be

 

Tekst: BJ

Foto en video: PoneyPolonais 59

Geschreven op 24 maart 2021
© Motoren & Toerisme