Toervideo: Great Ocean Road

Dat Australië een land is dat uitnodigt tot reizen per motor wisten jullie wellicht al. Allroads zijn dé motorfietsen bij uitstek om het dorre binnenland te verkennen. Maar in de kustgebieden vind je ook fraaie asfaltwegen. De bekendste én wellicht ook mooiste van die asfaltwegen is de ‘Great Ocean Road’. Deze 243 km lange weg verbindt de kuststadjes Torquay en Allansford in de staat Victoria. Je hebt vanop de Great Ocean Road dan ook (bijna) steeds een zicht op de Straat van Bass of de Indische Oceaan (meer westwaarts).

De Great Ocean Road heeft een bijzondere geschiedenis. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de constructie ervan begon. Die werd uitgevoerd door Australische oorlogsveteranen van Wereldoorlog I. Het duurde van 1919 tot 1931 vooraleer de Great Ocean Road helemaal klaar was. De kustweg is tevens een eerbetoon aan de Australische soldaten en zeelui die sneuvelden tijdens Wereldoorlog en vormt zo het grootste oorlogsmonument ter wereld.

In de video hieronder zie je de jonge Australiër Terence een stuk van de Great Ocean Road rijden op z’n Kawasaki ER-6n. Nogmaals het bewijs dat je geen dure toerbuffel hoeft te hebben om van motorrijden te genieten.

Foto en Video: YouTube/Térence B.

Tekst: Bart Jacobs

Geschreven op 14 februari 2019
© Motoren & Toerisme