Toervideo: Col du Tourmalet

Het Grote Gele Circus komt nu echt met rasse schreden dichterbij. Een heel deel topfavorieten zal door recente valpartijen niet van de partij zijn, en dat zou er wel eens voor kunnen zorgen dat we de spannendste Tour in jaren mogen verwachten. 

Hoewel we oneindig respect hebben voor de mannen die zelf de cols overwinnen, gaat ons hartje toch vooral sneller slaan als we zelf in het zadel zo'n col op en neer knallen. Een goed substituut is een mooi gemaakt filmpje van een collega die de col voor ons alvast gaat herkennen. In onze zoektocht naar een volgende col in de Tour van 2019 bleven we lang hangen bij La Planche des Belles Filles, die de renners op 11 juli voor de wielen krijgen. Het is ongetwijfeld de col met de leukste naam, maar nergens op het wereldwijde web vonden we een fijne film van een rit op een motorfiets. 

Dat deden we gelukkig wel met een icoon uit de Pyrenee├źn. Ook dit jaar passeert de tourkaravaan over de Tourmalet, en wel tijdens etappe 14 op 20 juli. De finish ligt die dag zelfs op de top van deze 19 kilometer lange klim, met een gemiddeld percentage van 7,4%. Dat belooft vuurwerk. Geniet als voorsmaakje alvast van deze vlotte rit van onze collega's van roadtrooper.com. 

Geschreven op 20 juni 2019
© Motoren & Toerisme