Teaser-video: Moto Guzzi V100 Mandello

Moto Guzzi viert dit jaar z'n 100e verjaardag en dat zullen we geweten hebben. Het merk uit Mandello del Lario komt straks, op de EICMA in november, met een gloednieuwe toermachine. Die zal toepasselijk 'V100 Mandello' gaan heten. Moto Guzzi loste al een video over de V100 Mandell waarin de adelaar, het symbool  van het merk, een prominente rol speelt. 

Voorlopig heeft Moto Guzzi alleen de video en een aantal foto's (zie gallerij hieronder) van de V100 Mandello vrijgegeven. Geen officiële gegevens dus maar we gaan ervan uit dat een model dat V100 heet, de Guzzi-logica aanhoudende, een cilinderinhoud van om en bij de 1000 cc zal hebben. Het meest opvallende is echter de dikke radiator waarmee het blok van de V100 gekoeld wordt. Wellicht een ingreep om de dwarsgeplaatste V-twin tegelijkertijd performanter én milieuvriendelijker te maken. 

Alhoewel Moto Guzzi zelf voorlopig stijf de lippen op elkaar houdt over de 'specs' van de V100 Mandello hebben Italiaanse bronnen het over een vermogen tussen de 100 en 120 pk. Maar het allerbelangrijkste is wellicht dat deze motorfiets er straks ook echt komt en dat Moto Guzzi, allicht tot grote tevredenheid van Guzzisti over de hele wereld, dan opnieuw een sporttoermachine in het gamma heeft. 

Tekst: BJ

Foto's: Moto Guzzi/via Lulop.com

Video: YouTube.com/Moto Guzzi Official

Geschreven op 13 september 2021
© Motoren & Toerisme