Teaser Triumph Trident

Triumph haalt een oude naam vanonder het stof om zich te mengen in de strijd van de middelzware roadsters. Om de spanning op te bouwen geeft de Triumph de volledige details pas vrij binnen een paar weken, maar deze informatie kunnen we je alvast meegeven.

Om meteen een duidelijk beeld te krijgen van deze nieuwkomer, krijgen we te horen wie de tegenstanders zijn. Vol vertrouwen deelt de persverantwoordelijke ons mee dat de Trident het de Yamaha MT-07’s en Kawasaki Ninja 650’s van deze wereld lastig moet maken. Met hun bewezen ervaring in de vorm van de Triumph Street Triple hebben ze daarvoor goede papieren. De Trident komt onder dit model te staan en zal een scherpe prijs combineren met hoogstaande technologie en een driecilinder als krachtbron. De exacte longinhoud is ons nog onbekend, net als alle andere cijfers.

Triumph Trident

Hinckley

Vier jaar heeft het ontwikkelingsteam in Hinckley (VK) gewerkt aan dit prototype. Ze hebben onder meer de hulp gekregen van de Italiaan Rodolfo Frascoli die zich ontfermde over de styling. Hij is ook mede verantwoordelijk voor het ontwerp van de laatste Tiger 900 serie. Het is duidelijk dat Triumph veel belang hecht aan de uitstraling en de Britten met deze Italiaanse invloeden het design naar een hoger niveau brengen. De conceptbike is zoals je op de foto’s kan zien volledig wit. Daarom is het nog te vroeg om een eindoordeel te vellen, maar er is ons belooft dat de finale versie zeer dicht aanleunt bij het plaatje dat we nu al te zien krijgen.

Uniek

De krachtbron wordt een afgeleide van de bekende en geprezen driecilinder die al in het gamma aanwezig is. Toch wordt benadrukt dat er een significant aantal onderdelen nieuw zijn om het blok voldoende eigenheid te geven. Ook het chassis zou zo goed als volledig nieuw en specifiek ontworpen zijn voor de Trident, dus geen knip en plakwerk. We kijken al uit naar verdere details, maar voorlopig moeten we het hiermee dus doen. Begin 2021 zou de Trident in volle glorie te bewonderen zijn bij de Triumph dealers.

Triumph Trident

Steve Sargent. Triumph Chief Product Officer
“Het Trident design prototype markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor Triumph, waarbij de opdracht vooral draaide om het plezier, van het uiterlijk tot de uiteindelijke rit. Met zijn pure minimalistische vorm, strakke lijnen, Triumph-design DNA en meer dan een vleugje van de gespierde uitstraling van onze Speed Triple, geeft dit ontwerp de eerste blik op het volledige toekomstige Trident-verhaal. Uiteindelijk was ons doel om een nieuwe kijk op karakter en stijl te geven, naast het toegankelijke, gemakkelijke rijgedrag en de kwaliteit waar Triumph om bekend staat - voor een prijs die echt concurrentieel is''.

Triumph Trident

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Triumph Motorcycles

Geschreven op 26 augustus 2020
© Motoren & Toerisme