Sportnieuws: Reacties op de terugkeer van het WK Endurance naar Spa

De terugkeer van het WK Endurance naar het circuit van Spa-Francorchamps is natuurlijk heugelijk nieuws. De verschillende partijen zien de toekomst dan ook hoopvol tegemoet.

 

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events: "Dit is een geweldige dag voor het FIM Endurance World Championship. Racen op Spa-Francorchamps is een van de beste sportieve uitdagingen die we onze rijders en teams kunnen bieden. Traditie zal hand in hand gaan met innovatie. De 24H Spa Motos zullen het competitieve niveau van FIM EWC dat Eurosport Events blijft verhogen sinds we promotor zijn, verder verbeteren. Het zal een enorme uitdaging zijn om 's werelds mooiste circuit aan te passen aan de veiligheidsnormen van de FIM zonder de huidige circuitindeling in gevaar te brengen en met inachtneming van de FIA ​​Formula One-vereisten, in samenwerking met de twee internationale federaties. De voorzitter van het circuit van Spa-Francorchamps, Melchior Wathelet en de CEO, Nathalie Maillet, hebben het project met grote vastberadenheid geleid sinds onze eerste besprekingen in mei 2016. Ik wil Pierre-Yves Jeholet, vice-voorzitter van de Waalse regering en minister van Economie, danken zonder wie het niet mogelijk zou zijn geweest om dit nieuwe hoofdstuk te schrijven."

 

Francois Ribeiro is de baas van het FIM EWC-kampioenschap.

Melchior Wathelet, voorzitter van het circuit van Spa-Francorchamps: "De terugkeer van de endurance races naar het circuit van Spa-Francorchamps vormt een integraal onderdeel van de diversificatiestrategie van het circuit en vindt op de best mogelijke manier plaats , waarbij een historische race wordt geactualiseerd dankzij een nieuw raceformaat dat buitengewoon interessant lijkt te zijn."

Nathalie Maillet, CEO van Circuit van Spa-Francorchamps: "Het is met grote trots dat we de terugkeer aankondigen van endurance races naar het circuit van Spa-Francorchamps. Dit is een zeer symbolische gebeurtenis in de aanloop naar ons honderdjarig bestaan, want de eerste race op het circuit in 1921 was een motorrace. Het Circuit van Spa-Francorchamps is een prachtig uitghangbord voor de motorsport, zowel tweewielig als vierwielig. Het houden van een nieuw WK-evenement op onze historische piste is het bewijs van de aantrekkelijkheid van ons circuit. We zijn erg blij om deel te mogen uitmaken van een kampioenschap met prestigieuze races."

De Française Nathalie Maillet is de CEO van het circuit van Spa-Francorchamps.

Franck Vayssié, directeur van FIM CCR Commission"De FIM is verheugd om het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender te zien verschijnen, en zijn infrastructuur aan te passen aan de veiligheidsnormen die vereist zijn voor het FIM Endurance World Championship. We hebben met het circuit en Eurosport Events aan dat ambitieuze project gewerkt en zullen nauw samenwerken met die twee partners tot de homologatie van het circuit en de op poten zetten van het nieuwe grote 24H-race-evenement.”

 

Bron: persbericht FIM EWC/Eurosport Events via BMB

Foto’s: FIM EWC/Eurosport Events

Geschreven op 16 mei 2019
© Motoren & Toerisme