Sportnieuws: Ook nieuwe datum voor GP of The Americas

Het Coronavirus blijft MotoGP-promotor Dorna Sports danig parten spelen. Na het afgelasten van de MotoGP-klasse tijdens de GP van Qatar en het verschuiven van de Thaise GP, moet nu ook de volgende GP geannuleerd worden. Normaal gezien zou de GP of The Americas tijdens het weekend van 3 tot 5 april op het circuit van Austin plaats vinden. Gezien de strenge restricties die de Italiaanse overheid nu oplegt en de toenemende maatregelen in de staat Texas, kon de GP onmogelijk plaats vinden. Dorna last het evenement echter niet af, maar verschuift de GP of The Americas naar het weekend van 13-15 november. Tijdens dat weekend stond de finale GP in Valencia ingepland, maar deze verschuift nu met een week naar het weekend van 20-22 november.  

Het schuiven met de Thaïse en Amerikaanse GP’s maakt dat het venijn in de staart van het MotoGP-kampioenschap zal zitten voor de MotoGP. Tussen de GP van Aragon en de GP van Valencia, krijgen de rijders en teams binnen een tijdspanne van 8 weken maar liefst 7 GP’s voorgeschoteld!

Update 11 maart 

Vanochtend werd bekend dat de Argentijnse ronde van het MXGP-kampioenschap, die gepland stond voor het weekend van 21-22 maart, uitgesteld wordt. Die beslissing werd genomen door de Argentijnse overheid die alle internationale evementen voorlopig wil opschorten. Hierdoor komt ook de Argentijnse MotoGP-ronde op 17-19 april op losse schroeven te staan. 

 

Tekst: BJ

Foto: Suzuki Racing

Geschreven op 10 maart 2020
© Motoren & Toerisme