Sportnieuws: Nieuwe kalender voor WK Endurance

De internationale motorsportfederatie (FIM) en WK-promotor Eurosport Events hebben vandaag de nieuwe, gewijzigde kalender voor het WK Endurance bekend gemaakt. Het WK Endurance 2021 zou normaal komend weekend (17-18 april) starten met de 24 Heures du Mans Moto. Maar gezien de nieuwe lockdown (vanaf het Paasweekend) in Frankrijk is dat nu niet meer mogelijk. Ondertussen raakte ook bekend dat de Duitse ronde van het WK Endurance, de 8 Hours of Oschersleben, die gepland stond voor 23 mei, om gelijkaardige redenen ook niet op de voorzien datum kan plaats vinden. 

In samenspraak met WK-promotor Eurosport Events verschoof de organiserende Automobile Club de l'Ouest (ACO) de 24 Heures Moto door naar het weekend van 12-13 juni. Dat betekent dus dat het WK Endurance nog steeds in Le Mans zal beginnen. Een dikke maand later (op 17 juli) zal de tweede ronde plaats vinden in het Portugese Estoril. De tweede Franse etmaalrace, de Bol d'Or op het circuit Paul Ricard, zal zoals gebruikelijk in de nazomer (18-19 september) plaats vinden. Dat maakt dat de Suzuka 8 Hours (gepland voor 7 november) de apotheose van het WK zullen zijn. Voor de uitgestelde Duitse achturenwedstrijd wordt nog naar een datum gezocht.

Met Xavier Siméon als lid van het Yoshimura SERT Motul-team hebben de huidige titelvoerders ook een Belgisch tintje (zie introfoto).

 

Foto: Yoshimura SERT Motul/David Reygoundeau via Suzuki Racing

Geschreven op 12 april 2021
© Motoren & Toerisme