Sport video: Sexton wint AMA Supercross in San Diego, Yamaha-rijders doen goede zaken

De derde ronde van het AMA Supercross speelde zich gisterenavond af in Petco Park. De thuishaven van de San Diego Padres in de Major League Baseball ligt op slechts enkele kilometers van de grens met Mexico.

AMA Supercross 450: Eerste zege voor Chase Sexton

Chase Sexton (HRC Honda) pakte in San Diego z’n allereerste zege in de 450 SX-klasse. De rijder uit Clermont Florida bleek de meest regelmatige en wist al in de eerste ronde voorbij snelstarter Marvin Musquin te raken. De snelste man in San Diego was wellicht Jason Anderson (Monster Energy Kawasaki), de winnaar van vorige week in Oakland. ‘El Hombre’ had in de kwalificaties al de snelste tijd gezet, maar kreeg in de finale met technische problemen te kampen waardoor hij niet verder dan een 8e plaats kwam.

Ook Justin Barcia (Troy Lee Design Red Bull GASGAS) kende pech, hij werd ‘eruit’ gereden door die andere Justin (Bogle van Twisted Tea Suzuki). Uiteindelijk ging de zege dus naar Sexton, voor voormalig kampioen Eli Tomac (Monster Energy Star Racing Yamaha) en diens teamgenoot Dylan Ferrandis. De Fransman was vorig jaar overigens AMA 450 Motocross-kampioen. Tomac doet de beste zaak, want dankzij z’n regelmaat neemt hij nu de rode leidersplaat over van Barcia.

Tussenstand AMA 450 SX (na 3 van 17 ronden):

 

Eli Tomac blijkt na drie ronden de meest regelmatige rijder in de 450 SX Class te zijn. Foto: Yamaha Racing
  1. Eli Tomac (Yamaha) – 59 ptn.
  2. Chase Sexton (Honda) – 58 ptn.
  3. Cooper Webb (KTM) – 58 ptn.

 

AMA Supercross 250 West: Mosiman wint

De winst ging dus naar GASGAS-rijder Michael Mosiman, maar het was wellicht Christian Craig die de beste zaak deed door vanuit een totaal verloren gewaande positie (21e) na de massale valpartij bij de start, alsnog op te rukken naar de laatste podiumplaats. De veteraan uit Temecula reed in San Diego dan ook zowat een thuisrace. De twee podiumplaats was voor de Australiër Hunter Lawrence (HRC Honda).

Michael Mosiman bezorgde GASGAS de eerste SX-zege van 2022. Foto: GASGAS Media/

AMA 250 SX WEST tussenstand (na 3 van 10 ronden):

Christian Craig start ook volgende week in Anaheim nog met de rode leidersplaat in de 250 SX West-klasse Foto: Yamaha Racing
  1. Christian Craig (Yamaha) – 73 ptn.
  2. Hunter Lawrence (Honda) – 67 ptn.
  3. Michael Mosiman (GASGAS) – 62 ptn.

 

Tekst: BJ

Foto's: Honda Racing Corp., GASGAS Media, Yamaha Racing

Video's: YouTube.com/Monster Energy Supercross

Geschreven op 23 januari 2022
© Motoren & Toerisme