Sport-foto van de week: Antonio Cairoli wint (eindelijk) de MXdN!

Hij moest er meer dan 15 jaar op wachten, maar gisteren was het dan eindelijk toch zover en kon Antonio Cairoli de felbegeerde Chamberlain Trophy voor het eerst in de lucht steken. De Italiaan zette met een team-zege in de Cross der Naties, en dan nog voor eigen publiek in Mantova, de kers op de taart. Het was misschien wel dé ultieme bekroning voor een meer dan geslaagde carrière. En toch kwam die triomf er zeker niet zonder slag of stoot.

Zondag 26 september 2021, 16u45. De 2e plaats van Antonio Cairoli (zonder bril) in de 3e manche van de MXdN volstaat om mathematisch zeker te zijn van de winst. De 9-voudige wereldkampioen viert samen met gelegenheids-teamgenoot Alessandro Lupino de historische winst.

Een week geleden zag het er nochtans niet zo rooskleurig uit voor Cairoli. Een crash tijdens de kwalificaties voor de GP van Sardinië hield de Red Bull KTM-rijder die eerder die week z'n afscheid van de sport aankondigde met een schouderblessure langs de kant. Gelukkig bleek de schade mee te vallen en kon Cairoli een week later toch nog aantreden in de allerlaatste Motorcross der Naties van zijn carrière. 

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Images/Ray Archer

Geschreven op 27 september 2021
© Motoren & Toerisme