Special Metal: Kawasaki KX50th anniversary-modellen

50 jaar geleden verschenen de eerste Kawasaki crossmotoren op de markt en die mijlpaal wordt gevierd met 50th Anniversary-versies van de 2024-modellen.

Wie Motoren-Toerisme.be aandachtig volgt, had wellicht het filmpje over de 50-jarige geschiedenis van de Kawasaki KX-modellen al opgemerkt. Nu komt Kawasaki met een 50th Anniversary-versie van de huidige KX-generatie. 

Video: Kawasaki viert 50 jaar KX

Kawasaki gaf z'n KX 50th Anniversary-modellen een jaren '90 look. Klinkt bekend in de oren? Dat kan want Yamaha presenteerde anderhalve maand geleden ook al zo'n retro-replica's. En het merk met de gekruiste stemvorken was zeker niet het eerste dat z'n crossmachines in een retro-jasje stak want Honda deed dat al in het voorjaar van 2022 met z'n CRF 450 R. 

De inspiratie voor zijn 50th Anniversary-modellen haalde Kawasaki bij de KX'en uit de vroege jaren '90. In navolging van de popcultuur van dat tijdperk wordt het fluorescerende roze en dramatische paars van het geliefde retro KX-logo aangevuld met een 50th Anniversary-logo naast het voorste nummerschild. Op de speciale uitvoering zijn zowel de vorkbeschermers als de achterste remklauwprotector wit in plaats van zwart, verder is de swingarm getooid met originele Uni-Track-graphics uit de jaren 90. Het blauwe zadel maakt deze unieke verschijning helemaal af.

2024 Kawasaki KX450 50th Anniversary edition

In het kader van de lancering van de 50th Anniversary-modellen zal Kawasaki Racing-fabrieksrijder Romain Febvre op een machine met gelijkaardige graphics uitkomen in de Britse GP van komend weekend.

Ook de prijzen voor de 2024 KX modellen zijn bekend:

Ook de prijzen voor de 2024 KX modellen zijn bekend:

 

Bron: persbericht Kawasaki

Foto's: Kawasaki

Tekst: BJ

Geschreven op 14 september 2023
© Motoren & Toerisme