Special Metal: Indian Roadmaster Elite

Met de Roadmaster Elite brengt Indian Motorcycle een luxe-versie van z’n topmodel op de markt en dat in een beperkte oplage van 200 exemplaren. Mechanisch verandert er niks maar met de Thunder Stroke 111 heeft de Roadmaster een dijk van een krachtbron. De dikke lucht- en oliegekoelde V-twin puurt net geen 162 Nm uit z’n 1811 cc.

 

De 'paintjob' van de Roadmaster Elite werd met de hand afgewerkt.

In tegenstelling tot de gewone Roadmaster komt de Elite-versie in een eigen two-tone kleurstelling. In dit geval is dat een combinatie van Wildfire Red Candy met Thunder Black Crystal. De belettering is in 24K Gold uitgevoerd en werd met de hand afgewerkt.

Een van de speakers van het 600 Watt sterke Powerband Plus audiosysteem. In beide zijkoffers is een speaker ingebouwd.

Ook anders dan op de standaard Roadmaster is het audiosysteem van de Elite. De Elite is immers uitgerust met het Powerband Plus-systeem dat een totaal vermogen van 600 Watt heeft. Dat is maar liefst 400 Watt meer dan het standaard audio-systeem produceert! Verder liggen de verschillen in details qua afwerking zoals leren armsteunen voor de passagierszetel en groter uit aluminium gefreesde treeplanken, die meer comfort moeten bieden.

 

 

De treeplanken van de Roadmaster Elite zijn uit aluminium gefreesd.

De basisprijs van de Indian Roadmaster Elite bedraagt op de Amerikaanse thuismarkt $ 36.999. Dat is zo’n $7.500 meer dan de basisversie. De Belgische en Nederlandse prijzen voor de Indian Roadmaster Elite zijn vooralsnog niet gekend.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Indian Motorcycle

Geschreven op 27 februari 2019
© Motoren & Toerisme