Special Metal: Honda CB1000R Limited Edition

Af en toe mag een lokale invoerder van een Japans merk z’n eigen creativiteit botvieren met een speciale editie van een bestaand model. Dat was onlangs ook het geval voor Honda Benelux. Honda Benelux nam de CB1000R als basis voor een ‘Limited Edition’. Of in dit geval, een eerbetoon aan Honda’s sportafdeling HRC.

Voor het design van deze motorfiets, of beter gezegd de ‘graphics’ klopte Honda Benelux aan bij Paintatelier. Het bedrijf uit Baasrode, bij Dendermonde, is gespecialiseerd in het spuiten van motorfietsen. Werner Speeckaert, de creatieve designer van Paintatelier, was in een vorig leven nog de man achter de huisstijl van het Corona Alstare-team in het WK Superbike. Speeckaert gaf de CB1000R de klassieke blauw-wit-rode Honda-sportkleuren en voorzag de tank van de motorfiets van de iconische Honda-wing.

Naast de iconische graphics kreeg de Limited Edition-versie van de CB1000R ook een vliegenschermpje, dat het dashboard moet beschermen en voor enige windafweer moet zorgen. Ook het schermpje is, evenals de cover van de buddyseat, voorzien van HRC-kleuren. Een Akrapovic uitlaatdemper met koolstofvezel hitteschilden vormt de kers op de taart en zorgt voor een sportief uitlaatgeluid.

Er zijn slechts veertig exemplaren van deze CB1000R Limited Edition gemaakt. De Limited Edition-versie is alleen bij Benelux-dealers te koop en kost in België net geen € 15.000 (exclusief afleveringskosten. Ontdek de Honda CB1000R Limited Edition in de galerij hieronder.

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Honda Benelux

Geschreven op 7 februari 2019
© Motoren & Toerisme