Special Metal: Ducati Multistrada 950 Wander by Affetto

Affetto uit het Gelderse Overasselt is een van de bekendste Ducati-dealers uit de Lage Landen. Als Ducati-dealer met de vinger aan de pols merkten ze bij Affetto dat lange en avontuurlijke motorreizen de laatste jaren steeds maar populairder worden. De afgelopen jaren bouwden de mannen van Affetto-baas Leo Fleuren dan ook een aantal speciale reismotoren op basis van Multistrada’s. Daarbij fungeerde de Multistrada 1200 telkens als basis.

Ditmaal heeft Affetto de Multistrada 950 als basis voor een reis-special gekozen. Het uitgangspunt voor deze Multistrada 950 was dat je er mee door eindeloze landschappen moest kunnen zwerven. En dus werd er voor de naam ‘Wander’ gekozen. Naast een straatlegale Termignoni uitlaatdemper, kreeg de Multistrada 950 ook een suede zadel en bijpassend zandkleurig spuitwerk. Tal van offroad-gerichte accessoires onderlijnen het avontuurlijke karakter van de Multistrada 950 Wander. Zo kreeg de Wander enduro-voetsteunen, een carterbeschermer en een gril om de koplamp te beschermen. Verder voorzag Affetto de Multistrada 950 Wander van een enduroruit en Michelin Anakee Wild banden. Omdat avontuurlijk rijden soms met vallen en opstaan gepaard gaat, werden er ook valbeugels geplaatst en werd het stuur voorzien van handkappen met aluminium beugels.

De Ducati Multistrada 950 Wander zal tijdens de Motorbeurs in Utrecht te bewonderen zijn op De Ducati-stand. Affetto-baas Leo Fleuren hoopt alvast dat hij met Multistrada 950 Wander Ducati kan aanzetten om zelf werk te maken van een lichter reismodel. Deze unieke 950 Wander wordt overigens te koop aangeboden voor  € 18.900.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto: Affetto Ducati

 

 

Geschreven op 4 februari 2019
© Motoren & Toerisme