Special Metal: Ducati Desert Sled Fast House

Ducati slaat de handen in elkaar met het Amerikaanse offroad-kledingmerk Fast House, voor een special model van z’n Desert Sled. De Desert Sled Fast House komt er om de overwinning van Fast House-rijder Jordan Graham in de Hooligan-klasse van de Mint 400 woestijnrace te vieren.

Het Fasthouse-model is gemaakt op basis van de Ducati Scrambler Desert Sled en onderscheidt zich door zijn speciale kleurstelling, die de graphics weergeeft van de motoren die deelnamen aan de Mint 400. De hoofdkleuren zijn zwart en grijs, die worden gecombineerd in een geometrisch ontwerp op de tank, waarop het Fasthouse logo is aangebracht naast het Ducati Scrambler logo. Het frame is in Ducati Red uitgevoerd en voorzien van een aluminium plaat met het nummer van de motor in de gelimiteerde serie, waardoor elk van de 800 te produceren exemplaren uniek is.

De achterbrug en de aanpasbare vering maken dit model perfect voor diegenen die geweldige avonturen willen beleven op onverharde paden, net als die van de Nevada woestijn die elk jaar het toneel zijn voor de Mint 400. De offroad-oriëntering wordt onderstreept door het chassis, speciaal ontworpen om de belasting van het offroad- gebruik aan te kunnen, evenals door de aanwezigheid van een gehomologeerde koplampbeschermer van gaas, hoge spatborden en een carterplaat.

De rijpositie is op maat aanpasbaar, dankzij het zadel met antisliplaag dat de zithoogte op 860 mm houdt, de instelbare Kayaba-vering met 200 mm veerweg en de op offroad-gebruik geïnspireerde voetsteunen met afneembare rubberen pads. De zwarte spaakwielen meten 19" vooraan en 17" achteraan en zijn uitgerust met Pirelli Scorpion™ Rally STR-banden in de maten 120/70 R 19 M/C 60V M+S TL vooraan en 170/60 R 17 M/C 72V M+S TL achteraan. De Scorpion™ Rally STR combineren de beste prestaties van een offroad band met die van een allroad straatband.

De Ducati Scrambler Fasthouse staat vanaf april bij de Ducati-dealers voor € 12.290 in België en voor € 13.890  in Nederland.

 

Bron: persbericht Ducati

Foto’s: Ducati Media House

 

Geschreven op 15 maart 2021
© Motoren & Toerisme