Special Metal: DAB 1α

De inschrijvingen zijn geopend voor de elektrische DAB 1α, het eerste productiemodel van DAB Motors dat gelimiteerd wordt op 400 stuks. 

Opgericht in 2018 door de Franse ondernemer Simon Dabadie, is DAB Motors begonnen met de productie van zijn eerste elektrische motorfiets na de overname door Peugeot Motocycles in 2023. Sinds de lancering van hun elektrische conceptmotor heeft DAB Motors een trouwe aanhang verworven, met onder andere internationale beroemdheden en een exclusieve samenwerking met Burberry of Becane Paris. 

Samenwerking met Becane Paris

De motorfiets die in 2021 nog bekroond werd met de Red Dot Design heeft op z'n zachts gezegd een opvallend en futuristisch uiterlijk. Dankzij de simpliciteit van het ontwerp en gebruik van carbon heeft de DAB 1α slechts een gewicht van 125 kg en haalt het een topsnelheid van 130 km/u. Het designobject kan eenvoudig worden opgeladen via een normaal stopcontact of een Type 2 laadpunt. Zoals je kan zien op de onderstaande foto zijn er twee kleuren beschikbaar. 

2024_DAB_1a

De DAB 1α vereist slechts een standaard autorijbewijs, wat de motorfiets toegankelijk maakt voor een breed publiek. Elk model wordt geleverd met een genummerde gouden plaat op het stuur, een certificaat van echtheid, en een exclusieve 1α eigenaarsdoos. De motorfiets heeft luxe afwerkingen zoals een handgemaakt Alcantara zadel, verstelbare gouden veringen en onderdelen van gerecycleerd Airbus koolstofvezel.

Daarnaast is de DAB 1α uitgerust met een 2,8-inch LCD-scherm, een handschoenenvak van 3,4 liter en een optionele draadloze oplader in samenwerking met Quadlock. Het remsysteem omvat remklauwen van de marktleider Brembo gecombineerd met een ABS-remsysteem. Vanaf vandaag staan de inschrijvingen open! Voor de flinke prijs van € 14.900 kun je eigenaar worden van deze trendy verschijning. www.dabmotors.com

DAB
Motor: electromotor
Drooggewicht: 125kg
Rijklaar gewicht: 125kg
Vanaf: € 14.900,00

Samenstelling: Charly de Kinderen

Media: DAB

Geschreven op 24 april 2024
© Motoren & Toerisme