Fashionable e-Metal: DAB Becane Paris

Het Franse boetiekmerk DAB Motors weet als geen ander hoe het de aandacht moet trekken. Dat deden ze vorige week door middel van een 'collab' met het eveneens Franse modemerk Bécane. Bécane situeert zich op de scheidingslijn tussen urban en technische kleding. Bécane hielp DAB Motors bij het ontwerpen van een speciaal op vrouwen gerichte motorfiets. De inspiratie voor deze 'bécane' - niet toevallig Franse slang voor 'rijwiel' - put het hippe Parijse merk uit de Motomami-beweging. Een beweging die ontstond uit de gelijknamige song van de Spaanse zangeres Rosalia.

De Bécane is gebaseerd op de Concept-E van DAB Motors en is uitgevoerd in opvallende zwarte metaalglanslak. Daarnaast valt het knalrode zadel in rood leder op. Het zadel zou weleens geïnspireerd kunnen zijn door dat van een vintage Honda CR250, maar werd wel in een gerenommeerd Parijs' haute-couture atelier vervaardigd. De machine heeft ook componenten die in 3D geprint zijn, zoals het voorspatbord en de logo's, die voor een unieke look moeten zorgen.
 

Een beeld uit de modeshow waarin de DAB Becane Paris gepresenteerd werd.

"We zijn heel blij dat we met Becane Paris konden samenwerken voor deze unieke elektrische motorfiets" zei Simon Dabadie, de CEO van DABMotors. "Deze motorfiets is een echt meesterwerk dat kunstzinnigheid, duurzaamheid en technologie met elkaar combineert."

"Onze collaboratie met DAB Motors heeft ons toegelaten om verder te gaan in onze gedeelde en hybride visie op de tweewielers van vandaag en morgen. Voorbij de beschermende elementen (van de kledij) is het de bedoeling dat de motorfiets een deel van je persoonlijkheid wordt. Een object van verlangen en personalisatie zoals dat op dezelfde manier met kleding het geval is. Meewerken aan een project met innovatieve ambities zoals de concept E-RS was een echte kans voor ons, om ons zelf te bevestigen als duurzaam merk", aldus Rosalie Carrel en Juliette Seydoux, de stichters van Becane.  

Bron: persbericht DAB Motors

Geschreven op 6 maart 2023
© Motoren & Toerisme