Spaanse avonturierster krijgt onderscheiding voor motorreis

De Spaanse avonturierster Alicia Sornosa werd vorige week in de bloemen gezet door koning Felipe. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse awards avond van de Sociedad Geografica Espanola (of de Spaanse Vereniging voor Geografie). Sornosa kreeg de prijs van ‘Reis van het jaar’, voor haar motorreis doorheen Afrika. Sornosa vertrok op haar Ducati Scrambler Urban Enduro in de Ethiopische hoofdstad Addis Abbeba om uiteindelijk in Kaapstad, te eindigen.

Alicia Sornosa en haar Ducati Scrambler Urban Enduro.

De reis van Alicia Sornosa leidde haar doorheen Oost-Afrika. Vanuit Ethiopië liep het traject doorheen Kenia, Tanzania, Malawi, Mozambique, Lesotho en tenslotte Zuid-Afrika. In totaal legde Sornosa meer dan 15.000 km af, waarvan de meeste over onverharde wegen liepen. Sornosa werd op haar reis vergezeld door Polo Arnaiz, een andere Spaanse motoravonturier. Arnaiz had in 2013-2014 al een succesvol een wereldreis per motorfiets ondernomen. Arnaiz reed de Afrikaanse reis op een Ducati Scrambler Desert Sled.

Bij het oversteken van de Steenbokskeerkring in Mozambique.

Het Spaanse duo kende onderweg geen pech, afgezien van twee lekke banden. Verder werden halfweg de reis, de banden preventief vervangen. Sornosa verzamelde tijdens haar reis meer dan € 5.000 voor een Spaanse NGO (Amigos de Silva) die in Afrika actief is. 

Tekst: Bart Jacobs

Bron: Ducati

Foto’s: Ducati

Geschreven op 8 april 2019
© Motoren & Toerisme