RUMESM viert 100e verjaardag

De Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse begint aan het tweede feestjaar van z'n centenaire.

Eigenlijk is de RUMESM vorig jaar al honderd geworden, maar de meest actieve en belangrijkste motorsportclub van België viert z'n centenaire gespreid over een periode van vijf jaar. Zelf organiseert de club dit jaar drie grote evenementen: de openingsronde van het BK Rallycross, de openingsronde van het BK Supermoto én uiteraard de befaamde Superbiker Mettet (zie ook ons lijstje hieronder).

Het sportlijstje: Vijf Belgische WK-evenementen die je dit jaar niet mag missen!

De RUMESM mag dan een honderdjarige club zijn, toch blijven ze niet stil zitten. Circuitdagen - waaronder onze eigen M&T-circuitdag - zijn de belangrijkste bron van inkomsten van het door de RUMESM uitgebate Circuit Jules Tacheny. Daarom investeert de club dit jaar volop in een nieuwe paddock. Dit nieuwe complex biedt nieuwe mogelijkheden op het vlak van logistiek, ontvangstcapaciteiten en de organisatie van activiteiten, in combinatie met de ontwikkeling van een formatiecentrum. 

Het circuit Jules Tachény speelt een belangrijke rol als opleidings- en trainingsomloop. Foto: RUMESM/Circuit Jules Tacheny

 "Dit tweede jaar van het 100-jarige bestaan zal een vreugdevol jaar worden, vol evenementen die steeds de grote successen van de Club waren, zijn en zullen blijven. Het zal ook een jaar vol nieuwigheden worden, vernieuwing is een kenmerk van RUMESM en het Jules Tacheny circuit. Het nieuwe formatiecentrum, dat zich op de gloednieuwe, voormalige paddock zal bevinden, zal de infrastructuur verfraaien en verbeteren, en de weg vrijmaken voor nieuwe mogelijkheden voor multidisciplinaire ontwikkelingen", zegt RUMESM-voorzitter Freddy Tacheny over het feestjaar.  

Tacheny, de zoon van de iconische RUMESM-voortrekker Jules haalde ook de nauwe betrokkenheid van de club bij het dorp Mettet aan. "RUMESM is ook erg trots op de renovatie van het orgel in de kerk van Mettet. Een bewijs van de verbondenheid van de Club met de lokale gemeenschap, waarvan de twee geschiedenissen met elkaar verbonden zijn, en dat in de toekomst ook zullen blijven.

 

Bron: persbericht RUMESM

Geschreven op 19 februari 2024
© Motoren & Toerisme