Reizen: Europese Bucketlist

Begin februari zijn de donkerste winterdagen zijn gepasseerd, dagelijks worden we getrakteerd op enkele minuten meer daglicht. Elke motorrijder voelt dan ook dat het motorseizoen met rasse schreden nadert, maar voor lange exploten met de motorfiets zijn we nog iets te vroeg op het jaar. Het ideale moment dus om het komende motorseizoen, en vooral die zomerse motorreis, uit te stippelen. Wanneer het echt motorweer wordt wil je namelijk geen kostbare motortijd verliezen met het maken van plannen.

Welke windrichting je ook uitrijdt, in Europa zijn er tal van plekjes te vinden die speciaal zijn voor een motard-pur-sang. Wellicht plan je om zo snel mogelijk naar je eindbestemming te rijden, maar wanneer je onderweg dan toch een tussenstop wil of moet maken kan je maar beter in de motorsfeer blijven. Wij kozen in elke windrichting de ultieme eindbestemming, en prikten onderweg, onderverdeeld in vier categorieën   enkele leuke tussenstops die zeker een bezoekje waard zijn. Maar we rekenen op jullie om hier nog tientallen leuke adressen aan toe te voegen, om zo de ultieme ‘Motoren & Toerisme adressenlijst’ samen te stellen.

Was je ooit zelf op een fantastisch motoradresje in Europa? At je ooit in een restaurant gedecoreerd met motoronderdelen? Sliep je in een hotel waar de patron kon blijven doorbomen over zijn motorexploten? Stuur het ons dan, liefst met een fotootje en een woordje uitleg bij, door via www.motoren-toerisme.be/bucketlist. Wij houden vervolgens op onze site de leukste ingestuurde adressen bij die voor elke motard als gids kan dienen bij zijn volgende motorreis.

Geschreven op 31 januari 2018
© Motoren & Toerisme