Reisverhaal: The Trossachs – Schotland

Een volgende episode in het grote 'reizen-met-kids-verhalenboek' staat klaar om geschreven te worden. Editie 2018 is ditmaal zelfs een jubileum: onze 10e trip. Vertrekkende vanuit een noordelijk gelegen haven, bemannen wij een stalen schuit om de woeste zeeën te bevaren en nadien wat ruige landschappen te begapen. Tegen het midden van de week zullen wij en ons persoonlijk stalen rijtuig aankomen in de Trossachs, om vanuit Crianlarich een deel van Schotland te gaan bewonderen.

Onze reisregio is doordrongen van legendes, folklore, geschiedenis en Munro's. Wij hebben niet het plan om 'alles' in één reis te zien. Laat de wolken en de regen maar komen. Laat de mannen van Big Country hun gelijknamig topnummer nog maar eens zingen. Single track roads en valleien, whisky’s en doedelzakken: we zijn er klaar voor. We verlaten op het voorziene uur onze mansion en wuiven met een vreemde mix van zenuwachtigheid en blijdschap naar Jan en alleman in onze straat. Schotland is al enkele jaren met de tweede plaats gaan lopen tijdens waar-gaan-we-ditmaal-naartoe-beslissingsronde, maar dit jaar heeft ze de beker kunnen binnenhalen.

 

Tekst en foto’s: Pieter Pacques

 

De volledige versie van dit artikel lees je in de ‘Alle Toerisme’ deluxe-editie van Motoren & Toerisme die vanaf 17 januari bij de betere krantenwinkel ligt. Je kan ‘Alle Toerisme’ ook in onze tijdschriftenwinkel.be kopen.

Geschreven op 16 januari 2019
© Motoren & Toerisme