Reistips: Royal Enfield X Vintage Rides

Royal Enfield heeft z’n samenwerking met de Franse motorreizen-specialist Vintage Travels verlengd. Vintage Travels biedt een platform voor mensen die op de motorfiets nieuwe landen of continenten willen ontdekken.

Zo organiseert Vintage Travels begeleide groepsreizen op het Afrikaanse continent (om Marokko, Rwanda en Zuid-Afrika), maar ook in Azië (India, Sri Lanka, Vietnam…) en Zuid-Amerika (Argentinië en Bolivia).

 

Tegelijkertijd bedient Vintage Travels ook beginnende motorreizigers met offroad-opleidingen in Frankrijk en reizen op Sardinië. Vintage Travels voorziet voor de overzeese reizen de Royal Enfields voor de deelnemers. Naargelang de specifieke vereisten van het af te leggen traject wordt er voor een bepaald Royal Enfield-model gekozen. Zo gebeurt het toeren over de befaamde Ruta Nacional 40 – die het westen van Argentinië van zuid naar noord doorkruist – vanwege de vele onverharde stukken met Himalayan allroads.

In een reactie op dit partnerschap zei Alexandre Zurcher, oprichter van Vintage Ridesde keuze van Royal Enfield als voorkeurspartner lag voor de hand. Een van de redenen dat we op Royal Enfields zijn gaan werken is dat het bedrijf is ontstaan in India. Maar nu gaat het veel dieper. We hechten sterk aan de waarden van het merk Royal Enfield, de schoonheid van de motorfietsen en de toegankelijkheid ervan.”

In beide ondernemingen is de geest van puur motorrijden, met waarden als originaliteit, zelfexpressie en authenticiteit, sterk verankerd. Met de middelgrote motorfietsen van Royal Enfield, die makkelijk te hanteren zijn, was het mogelijk om avonturiers onvergetelijke, ongecompliceerde rijervaringen te bieden. Tijdens deze samenwerking co-produceert het iconische duo ook één avontuurlijke reisfilm per jaar, waarin de tweevoudige interesse van de rijders, avontuurlijke reizen en de schoonheid van Royal Enfield motorfietsen, wordt uitgelicht.

 

Mohit Dhar Jayal, Chief Brand Officer bij Royal Enfield zei: "Ride, Ride More, Ride Pure” is niet zomaar een uitdrukking in onze merkmissie, maar in feite het echte doel van ons bestaan. Het zorgvuldig organiseren van uiteenlopende pure motorrij-events voor verschillende soorten rijders is de constante passie die ons drijft bij Royal Enfield. Om deze pure ervaring naar een hoger niveau te brengen, maken we met genoegen onze samenwerking bekend met Vintage Rides, een organisator van onconventionele motorrijervaringen. Deze samenwerking streeft ernaar om onze rijders te laten genieten van een aantal adembenemende avonturen over de hele wereld. Met het inzicht van Royal Enfield in de ethos van het motorrijden en de expertise van Vintage Rides in het aanbieden van de beste motorreizen over de hele wereld, zal dit partnerschap zeker een genot zijn voor onze klanten.”

Meer over Vintage Rides en hun aanbod aan groepsreizen lees je op: www.https://www.vintagerides.travel

 

Bron: persbericht Moto Mondo/Royal Enfield

Foto's: Vintage Rides

Video: YouTube.com/Royal Enfield

Geschreven op 2 februari 2023
© Motoren & Toerisme