Productie van Ducati Diavel 1260 van start

De in Borgo Panigale gevestigde Ducati -abriek is begonnen met de productie van de nieuwe Diavel 1260. De eerste motorfiets rolde van de productielijn op maandag 21 januari en werd, zoals gebruikelijk, door de hele fabriek onthaald met een toast en een officiële toespraak van CEO Claudio Domenicali en Production Manager Silvano Fini.
 
Het succes van de nieuwe power cruiser, begon met zijn officiële debuut op de EICMA 2018, onderstreept de grote belangstelling en verwachting die deze motorfiets wekt bij liefhebbers over de hele wereld, Ducatisti en niet Ducatisti. Onconventioneel, uniek, onmiskenbaar: toen de Diavel werd geïntroduceerd op de EICMA 2010, verbaasde hij iedereen met zijn persoonlijkheid, design en sportief naked rijgedrag.
  
De Diavel 1260 - de tweede generatie van deze unieke motorfiets - heeft meer assertieve lijnen en hogere prestaties, is leuker op verschillende wegen en nog comfortabeler voor rijder en passagier. De sportieve naked ziel wordt versterkt door een Testastretta DVT 1262 motorblok die adembenemende acceleratie combineert met de soepele krachtoverbrenging bij lage toerentallen, ideaal voor dagelijkse ritten of langere ritten. Een verbeterde chassisopstelling maakt de Diavel 1260 verrassend wendbaar, terwijl de hoogstaande technologie en elektronica zorgen voor een remprestatie die vergelijkbaar is met die van een superbike (en dat op een veilige manier, dankzij Bosch Cornering ABS) en een gebruiksvriendelijke controle over de motorprestaties. Het comfort voor rijder en passagier blijft uitstekend dankzij een rechtopstaande zitpositie, een groot, royaal gewatteerd zadel en een ander Diavel-keurmerk, het 17" achterwiel met zijn 240 mm brede band.

De Diavel 1260 is ook verkrijgbaar als sportievere S versie met hoogwaardige Öhlins vering, speciale wielen, een nog beter presterend remsysteem en Ducati Quick Shift up & down Evo als standaard.
                                                                                                                         
Vanaf medio februari staat de motorfiets bij de Ducati dealers (Europa), klaar om een centrale rol te spelen in het motorseizoen 2019. De Diavel 1260 is verkrijgbaar in Sandstone Grey, terwijl de Diavel 1260 S leverbaar is in Sandstone Grey of Thrilling Black & Dark Stealth.

 

Bron en foto: Ducati Media House
 

 

Geschreven op 22 januari 2019
© Motoren & Toerisme