Politiezone Montgomery verkiest Yamaha Tricity

Bij Yamaha-importeur D’Ieteren Sport maken ze zich dezer dagen klaar voor de levering van een bestelling politiescooters. De bestelling is bestemd voor de Brusselse Politiezone Montgomery, in de Brusselse Oostrand. Politiezone Montgomery kwam bij Yamaha terecht omdat D’Ieteren Sport vorig jaar een openbare aanbesteding voor scooters,  uitgeschreven door de Federale Politie, won. Daardoor zal D’Ieteren Sport voortaan de Neo’s 50cc, de Tricity 125, de XMAX 125, de XMAX 300 en de TMAX, als politiescooters leveren.

Opvallend is dat Politiezone Montgomery vooral voor de Tricity – Yamaha’s driewielige scooter – koos. Volgens D’Ieteren Sport-sales manager Mark Op De Beeck heeft dat alles te maken met de extra veiligheid die de driewieler in het drukke Brusselse stadsverkeer biedt. Bovendien zijn de Yamaha Tricity scooters behoorlijk compact waardoor ze niet veel plaats innemen wanneer ze langs de straat geparkeerd staan. 

In politie-trim krijgen de Yamaha Tricity scooters verwarmde handvaten, een hoger windscherm en een topcase. Verder wordt de motor ook voorzien van de gekende Politie/Police-graphics, blauwe lichten en een sirene. De Tricities zullen kortelings een vertrouwd zicht worden in het straatbeeld van Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe, de gemeenten die samen Politiezone Montgomery vormen.

Yamaha Tricity
Motor: vloeistofgekoelde eencilinder viertakt
CI: 125 cc
Rijklaar gewicht: 159kg
Vanaf: € 4.299,00

Tekst: Bart Jacobs

Foto: Yamaha Motor Belgium/D’Ieteren Sport

Geschreven op 18 februari 2019
© Motoren & Toerisme