Pierer Mobility opent nieuw hoofdkwartier voor Noord-Amerikaanse markt

Pierer Mobility, het moederbedrijf van KTM en een rits andere motormerken heeft dinsdag een gloednieuw hoofdkwartier voor Noord-Amerika geopend. Het was Pierer Mobility CEO Stefan Pierer die zelf de honneurs waar nam. Genodigden van over de hele wereld woonden de festiviteiten, waaronder uiteraard ook het ceremoniële doorknippen van een lint, om het nieuwe complex in te wijden. In de imposante inkomhal vind je naast KTM's ook modellen van Husqvarna, GASGAS en MV Agusta. Daarnaast zal het gebouw in Murrieta, California ook fungeren als hoodkwartier voor de fietsmerken van de groep (Husqvarna E-bikes, GASGAS en FELT) én niet te vergeten veringspecialist WP.  

De inkomhal van Pierer Mobility's nieuwe hoofdkwartier voor de Noord-Amerikaanse markt.

"Dit is een emotionele dag voor mij,” zei Stefan Pierer, de CEO of PIERER Mobility AG in z'n speech“Exact 30 jaar geleden begonnen we onze Amerikaanse dochterondernemeing met slechts een dozijn werknemers. Vandaag zijn we de grootste bouwer van gemotoriseerde tweewielers in Europa en verkopen we jaarlijks zo'n 100.000 eenheden op de Amerikaanse markt, dat betekent een omzet van meer dan 1 miljard Dollar. De belangrijkste factor voor ons succes zijn onze motorsportactiviteiten, de drijvende kracht die ons al jaren vooruit stuwt, zelfs op de Amerikaanse markt. De bouw van dit nieuwe Noord-Amerikaanse hoofdkwartier in Murrieta is de grootste investering die we ooit deden. We zetten hiermee een nieuwe standaard voor de hele Amerikaanse motormarkt."

Het nieuwe hoofdkwartier is een onderdeel van KTM North America's strategie om motorrijden en motorsport verder te laten groeien. Dat moet gebeuren door voortdurende investeringen in infrastructuur, O&O, en technische opleidingen. Specifiek in Noord-Amerika is de organisatie gegroeid van 30 werknemers in 2009 tot het huidige aantal van bijna 360. Het nieuwe gebouw in Murrieta moet ruimte bieden aan de verdere uitbreiding en groei van het dealer-netwerk dat nu al meer dan 1.000 onafhankelijke ondernemingen doorheen Noord-Amerika telt.

Het complex, dat zo'n 8 hectaren beslaat, ligt naast French Valley Airport. Met de constructie ervan werd in november 2021 begonnen. Na een ongelofelijke bouwtijd van slechts 15 maanden is de $53 miljoen kostende campus nu operationeel. De campus bestaat uit drie state-of-the-art gebouwen waarin verspreid over een totale oppervlakte van 12.000 m2 ruimte is voor technische ontwikkeling, administratie, een persafdeling, dealer-opleidingen, magazijnen en de diverse race-afdellingen. 


 

Ten zuiden van de Pierer Mobility-campus heeft de groep ook z'n eigen privé-motorsportcomplex, RD Field genaamd. Die naam is (natuurlijk) een verwijzing naar onze landgenoot Roger Decoster, de architect van KTM's successen in de Amerikaanse motorcross- en supercrosskampioenschappen. RD Field omvat naast twee supercross-testcircuits ook een omloop voor hard enduro en een trial-sectie. Deze verschillende circuits worden zowel voor de ontwikkeling van nieuwe producten als het trainen van atleten gebruikt.

Tekst: BJ

Foto's: KTM Presss/Casey Davis - Kiska

Geschreven op 30 maart 2023
© Motoren & Toerisme