Opening Louis Tilburg

Sinds vorige week is Louis actief in de Benelux met een fonkelnieuwe winkel, net over de grens in Tilburg. De Duitse winkelketen is nummer 1 in Europa als het aankomt op de verkoop van motorkledij en motoraccessoires. Hun producten zijn fysiek aanwezig in meer dan tachtig filialen in Duitstalig Europa en ze zijn ook via een uitgebreide webshop te verkrijgen. 

We werden uitgenodigd voor een feestelijke opening en konden kennismaken met het assortiment dat verdeeld is over een indrukwekkende 1200 vierkante meter. Alles waar de motorrijder naast de motor nood aan kan hebben, is hier verkrijgbaar. Denk aan; kledij, communicatieaccessoires, gereedschap, onderhoudsmateriaal, compact kampeergerij, motoraccessoires enzovoort. 

Louis heeft bewust gekozen voor een filiaal in Tilburg, op die manier is het makkelijk te bereiken vanuit Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en is het natuurlijk ook interessant voor Vlamingen. Vanuit Antwerpen is het slechts een klein uurtje naar deze megashop. De winkel ligt net buiten het centrum van Tilburg en heeft een ruime parking. 

Belevingscentrum

De winkel is uitgerust met een windtunnel tot 120 km/uur waar je de talloze helmen en pakken kan testen. Complexe Communicatiesystemen worden terplekke ingebouwd en helmen kunnen voor maximaal 24 uur worden meegenomen om te testen. Moest je niet het juiste accessoire vinden, dan kan je de uitgebreide database met meer dan 3000 modellen raadplegen in de winkel en het alsnog te bestellen. Binnen het Louis-concern is er een speciale opleiding om toekomstige medewerkers de kneepjes van het vak te leren. Bij de zoektocht naar het juiste pak en helm is het duidelijk dat deze interne scholing zijn vruchten afwerpt, de twee Nederlandse dames hebben me van uitvoerige informatie voorzien. De winkel heeft een gezellige rustruimte met gratis koffie en de kinderen kunnen zich bezig houden in de thema speelhoek. Hou je zeker ook niet in om met de motor te gaan shoppen want een thuisafleverservice zorgt ervoor dat je nieuwe helm aan huis wordt geleverd. Als je op zoek bent naar nieuwe kledij voor het aankomende motorseizoen loont het alvast de moeite om de uitgebreide collectie in levende lijve te komen ontdekken. Er zijn plannen om Louis in de toekomst naar de Belgische markt te halen maar dit is nog niet in concrete lijnen uitgetekend, online zijn ze wel actief in België.

We kregen met professionele hulp een testoutfit van het huismerk Vanucci aangemeten en werden ook nog eens getrakkeerd op een wheelie-cursus. Stuntrijder Jo Bauer had een speciaal geprepareerd Husaberg klaar staan om ons om te dopen tot stuntrijders. Vooruit rollen in eerste versnelling, zo ver mogelijk naar achter, benen geklemd rond de tank, rechtervoet op de acherrem, koppeling lichtjes inhouden en dan laten schieten op zoek naar de juiste balans. Niet gemakkelijk maar na een kwartier kreeg ik gevoel in de vingers en lukte het om toch een gecontroleerde wheelie te maken van enkele seconden. Nog niet zo indrukwekkend, toch niet met de hulpwieltjes en op een afgesloten terrein. Oefening baart kunst, en er valt dus zeker wat te beleven bijj Louis. Ook voor de gewone klant. 

Praktische informatie:

Adres: Kraaivenstraat 28, 5048 Tilburg, Nederland

Website: www.louis.be

Van maandag tot zaterdag is de winkel open van 10:00 tot 18:00 en voor de werkmensen die in de weekend geen tijd hebben is de winkel donderdag open tot 21:00.

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Louis

Geschreven op 5 maart 2019
© Motoren & Toerisme