Nieuwe Saroléa speerpunt van The Mighty Machines,

Saroléa slaat de handen in mekaar met drie andere Belgische partners uit de motorindustrie, Café Costume, Hedon Helmets en Studio Blade. Samen richtten ze het platform The Mighty Machines op. The Mighty machines staat voor unieke samenwerkingen tussen creatieve individuen en innovatieve ondernemingen, waarbij de focus op motorfietsen en motor-gerelateerde accessoires en mode ligt.

Op een persconferentie in Antwerpen lanceerde The Mighty Machines in één klap vier producten: een motorfiets, een motorkostuum, een helm en tenslotte ook een mes.

 

Saroléa N60 MM.01

 

De nieuwe Saroléa N60 MM.01 is een streetfighter die op 20 exemplaren gebouwd zal worden.

De N60 MM.01 is de eerste streetfighter van de Belgische constructeur. Een luchtgekoelde, borstelloze driefasen gelijkstroommotor drijft de N60 MM.01 aan. Die krachtbron is goed voor een piekvermogen van 120 kW (163 pk) en een maximaal koppel van 450 Nm. De Lithium-Ion batterij van 22 kWh geeft de machine een autonomie van 330 km.  Motor en batter huizen in een koolstofvezel stroomlijn. De Saroléa heeft slechts één versnelling, maar met zo’n massa aan koppel is dat geen probleem. De overbrenging gebeurt via een ketting van het Italiaanse Regina.

Ook de rest van de Saroléa is met kwaliteitscomponenten afgebouwd, zo tekent Öhlins voor de FGRT 200 upside-down voorvork en de TTX36 schokbreker. De aluminium velgen komen van OZ Racing en zijn omhuld met Dunlop Sportsmart TT banden. De radiaal gemonteerde Aerotec remklauwen worden door het Franse Beringer geleverd.

De Saroléa N60 MM.01 wordt op 20 exemplaren gebouwd.

Maatpak voor motorrijders

 

Maatpakken-specialist Café Costume ontwikkelde een maatpak dat ook op de motorfiets gedragen kan worden. Voor de beschermende elementen in het pak werd aangeklopt bij het gespecialiseerde Luikse bedrijf A-Xoc Technology.

 

Heroine MM.01 helm

Voor de helm klopte The Mighty Machines aan bij Hedon. Dat ontwikkelde de in koolstofvezel uitgevoerde Heroine MM.01 helm. Het is de meest luxueuze helm, tot nog toe, van Hedon geworden en een die perfect bij het maatpak van A-Xoc past.

 

Het exclusieve MM.01 pakket bestaande uit de Saroléa, de Café Costume 'biker suit', de Heroine MM.01 designer helm en het ambachtelijk vervaardigde mes van Studio Blade heeft ook een exclusief prijskaartje want voor dit alles tel je maar liefst 69.000 euro neer exclusief taksen. De gelimiteerde oplage van 20 Saroléa’s MM.01 kan gepreorderd worden via  www.themightymachines.com, hun platform dat vandaag  gelanceerd werd. Geïnteresseerden kunnen gans de maand juni de MM.01 collab gaan ontdekken in showroom Twenty 8 (Reyndersstraat 26, 2000 Antwerpen).  Bepaalde items kunnen afzonderlijk besteld worden maar voor meer informatie kan je best een afspraak maken of contact opnemen via ride@themighymachines.com.

 

Tekst: Bart Jacobs

Bron: persbericht The Mighty Machines

Foto's: The Mighty Machines

Geschreven op 16 mei 2019
© Motoren & Toerisme