Nieuwe kleuren en opties voor de topmodellen van BMW

De vlaggenschepen van alle categorie├źn binnen het BMW gamma hebben voor het modeljaar 2021 een nieuwe kleur beschikbaar en talloze extra opties. Vanaf begin augustus zijn ze te bestellen.

BMW R 1250 RS

De Style Sport met Austin Yellow heeft nu een mat zwart frame in plaats van een wit frame. De kleurkeuze 719 Stardust Metallic verdwijnt uit de configuratie. Het zal niet meer mogelijk zijn om de ABS uit te schakelen en de motoren voldoen nu aan de EURO 5 normen. De optie Driving Mode Pro bevat nu ook engine drag control en de rij modus Core Screen Sport? Al is niet helemaal duidelijk wat dat precies inhoudt. Daarnaast zien we enkele kleinere ingrepen zoals een lichtere batterij, de sport uitlaat vervangt de HP uitlaat en nieuwe 719 exclusieve onderdelen worden toegevoegd aan de optielijst.

BMW 2021

BMW R 1250 R

Het prachtige Mineral Gray Metallic vervoegt de kleurkeuze terwijl ook hier de 719 Stardust Metallic (bruin) wordt gedropt. Voorst zien we gelijkaardige wijzigen als bij de R 1250 RS.

BMW 2021

BMW K 1600 GT

Option 719 Mineral White Metallic verschijnt nu in de configurator en Option 719 Stardust Metallic en Blueplanet Metallic verdwijnen. Het frame en het blok worden voor alle kleurtypes uitgevoerd in zwart. Hulp bij het achteruitrijden en adaptieve verlichting zitten nu standaard op deze reeks, net als de bandendruk controle en de LED daglicht. Tot slot kan je nu ook valbeugels bestellen voor het motorblok en zijn er extra koplampen beschikbaar in het tourpakket.

BMW 2021

BMW K 1600 GTL

Uiteraard zien we hier dezelfde wijzigingen, enkel de kleuren verschillen. Er verschijnen drie nieuwe kleuren en er verdwijnen er vier.

BMW 2021

BMW K 1600 B en K 1600 Grand America

Ook hier zien we gelijkaardige wijzigingen uit de K 1600 reeks. Extra kleur is Mars Red metallic terwijl Imperial Blue metallic verdwijnt.

BMW S 1000 RR

Black Storm metallic en Racing Red non-metallic vervoegen zich bij de kleurkeuzes. Het blok is nu aangepast aan de EURO 5 normen, er zijn nieuwe uitlaatsystemen, een M Endurance ketting, exclusieve hendels en motorprotectoren, USB oplaadpunt, M GPS Laptrigger en nog zoveel meer. Met andere woorden keuze te over om dit kanon te perfectioneren en te personaliseren.

BMW 2021

BMX S 1000 XR

Meest in het oog springende is natuurlijk het bekende BMW Style Sport thema met de wit, blauw en rode kleurcode. Naast de legendarische kleuren bevat het pak nog meer lekkers zoals een titanium uitlaat, versterkte ketting, een sportiever windscherm en een laptimer. Het tourpakket wordt uitgebreid met een usb oplaadstation en nieuwe bagagemogelijkheden. Voorts zijn al deze toevoegingen ook apart beschikbaar los van de pakketten.

BMW 2021

Via deze link vind je de uitgebreide aanpassing per model en natuurlijk zijn al deze wijzigingen zeer binnenkort te vinden in de overzichtelijke online configurator van BMW.

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: BMW

 

Geschreven op 30 juli 2020
© Motoren & Toerisme