New Metal: YZF-R 125 Monster Energy Yamaha MotoGP Edition

Voor modeljaar 2019 lanceerde Yamaha een geüpdate versie van de YZF-R125. Die YZF-R125 krijgt nu een speciale versie in de kleuren van het Monster Energy Yamaha MotoGP-fabrieksteam. De YZF-R125 Monster Energy Yamaha MotoGP ontleende z’n look bij de M1-fabrieksmachines van Valentino Rossi en Maverick Vinales.

De Monster Energy Yamaha MotoGP Edition van de YZF-R125 neemt de livrei van de fabrieksmachines grotendeels over. Zo domineert ook op deze YZF-R125 de zwarte achtergrond van Monster Energy, maar vind je tegelijkertijd de blauwe accenten die naar Yamaha verwijzen terug. Naast Monster Energy-logo’s, prijkt ook het logo van de Japanse oliereus Eneos op de stroomlijn van de YZF-R125. Daarnaast heeft de Monster Energy Yamaha MotoGP YZF-R125 ook zwarte wielen en zwarte voorvorkbeschermers. Technisch blijft de machine echter identiek aan de basisversie van de YZF-R125 (zie technische fiche onderaan).

Dat Yamaha met een Monster Energy MotoGP-versie van de YZF-R125 komt is geen toeval. Deze lichte motorfiets en de hippe energiedrank hebben immers nagenoeg hetzelfde jonge doelpubliek. Bovendien is Monster Energy een internationaal merk dat wereldwijd verspreid is en dat in tegenstelling tot Yamaha’s vorige hoofdsponsor, het Spaanse telecombedrijf Movistar.

 

Yamaha YZF-R 125
Motor: vloeistofgekoelde eencilinder viertakt
CI: 124,7 cc
Drooggewicht: n.b.kg
Rijklaar gewicht: 142kg
Vanaf: € 5.199,00

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Yamaha

Geschreven op 9 mei 2019
© Motoren & Toerisme