New Metal: Triumph Thruxton TFC

De Thruxton is de eerste Triumph die als TFC-versie gelanceerd wordt. TFC staat daarbij voor Triumph Factory Custom. Volgens Triumph zal de nieuwe TFC-afdeling zich toespitsen op de creatie en productie van ‘ultra-premium motorfietsen’.

 

De Triumphs die uit de TFC-afdeling rollen zullen performanter zijn en uit hoogwaardige componenten opgebouwd worden. Bovendien moeten ze de mooiste, meest exclusieve en begerenswaardige Triumphs ooit worden. Triumph heeft de afgelopen jaren al ervaring opgedaan met het bouwen van ‘factory customs’. Zo bouwde het motorfietsen op maat voor voetballegendes als David Beckham en Ian Wright en werden er ook speciale motorfietsen voor Hollywood-producties vervaardigd. Die expertise wil Triumph nu ook naar een groter publiek brengen.

De Thruxton TFC heeft een koolstofvezel kopkuip.

Het eerste, concrete TFC-model wordt de Thruxton TFC. Deze ‘ultra-premium’-versie van de Thruxton zal op 750 exemplaren gebouwd worden. Elk exemplaar zal voorzien worden van een genummerde plak. Door het gebruik van koolstofvezel en aluminium zal de Thruxton TFC zo’n 5 kg lichter wegen dan een standaard Thruxton. Bovendien stijgt het vermogen met 10 pk naar 107 pk. Een stijging die mede gerealiseerd wordt door aanpassingen aan het 1200 cc paralleltwin motorblok maar ook dankzij het gebruik van de titanium Vance and Hines uitlaatdempers.

Aan de afwerking wordt veel zorg besteed.

De Thruxton TFC zal in Groot-Brittannië £ 17.500 (of z o’n € 20.000) gaan kosten.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Triumph

Geschreven op 23 januari 2019
© Motoren & Toerisme