New Metal: MV Agusta Brutale 800 RR LH

Nadat het vorig jaar reeds de super-exclusieve F4 LH op de markt bracht, komt MV Agusta nu met een gelijkaardige versie van de Brutale 800 RR. Voor wie het nog niet wist: LH staat hierbij voor niemand minder dan ‘Lewis Hamilton’. Hamilton geeft dus z’n zegen voor een nieuw MV Agusta-product. Wij verwachten dat het F1-icoon er op z’n minst een exemplaar van krijgt.

MV Agusta Brutale 800 RR LH
Een flink aantal onderdelen van de Brutale 800 RR LH, zoals deze beschermcover voor het koppelingsdeksel, is in ergal of zogenaamd 'vliegtuig-aluminium' uitgevoerd.

Mechanisch is er geen verschil tussen de LH-versie en de ‘standaard’ Brutale 800 RR. Maar met een piekvermogen van 140 pk (aan 12.300 opm), en een maximaal koppel van 87 Nm (aan 10.100 opm) is de 798 cc metende driecilinder sowieso een van de krachtigere ‘mid-size’nakeds.

MV Agusta Brutale 800 RR LH
Deze MV Agusta druipt bijna in de componenten in hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel en luchtvaart-aluminium.

Ook het veringpakket van de LH, een volledig instelbare Marzocchi upside-down voorvork en een volledig instelbare Sachs schokbreker, is identiek aan dat van de Brutale 800 RR. Net als het elektronicapakket dat naast tractiecontrole, koppelcontrole en de nodige motormappings ook een quickshifter omvat en het Bosch ABS-syseem. Brembo tekent naar goede Italiaanse traditie voor de remmen, terwijl Pirelli de 17-duims Diablo Supercorsa SP-banden aanlevert.

MV Agusta Brutale 800 RR LH
De Brutale 800 RR LH is in Lewis Hamiltons favoriet kleuren, karmijnrood en glanszwart, uitgevoerd.

Wat is er dan wel anders aan de MV Agusta Brutale 800 RR LH? Wel er zijn de dashboard cover en airbox covers uit koolstofvezel, net als de spatborden en de zijflappen van de radiatoren. Verder zijn een aantal onderdelen in ergal – ook bekend als vliegtuig-aluminium – uitgevoerd. Dat geldt voor de opvouwbare koppelings- en remhendels, de oliedop, de tankdop alsook de doppen van de rem- en koppelingsreservoirs en de cover van het  koppelingsdeksel.

MV Agusta Brutale 800 RR LH
MV Agusta limiteert de productie van de Brutale 800 RR LH tot slechts 144 exemplaren.

De MV Agusta Brutale 800 RR LH wordt slechts in één kleurstelling geleverd, en dat is Lewis Hamiltons favoriete kleurencombinatie van Pearl Shock Red en Metallic Carbon Black. In de kleurstelling is ook Hamiltons vertrouwde racenummer, 44, verwerkt. MV Agusta limiteert de productie van de Brutale 800 RR LH tot 144 stuks. Elk exemplaar zal daarom genummerd zijn.

MV Agusta Brutale 800 RR LH
Geschreven op 28 mei 2018
© Motoren & Toerisme