New Metal: Harley-Davidson Electra Glide Standard

Met de Standard brengt Harley-Davidson de Electra Glide in z’n puurste vorm op de mark. Ontdaan van toeters en bellen is dit een motorfiets die puur op de zuivere toerervaring is gericht. De Electra Glide Standard is nog geen 2020-model want Harley-Davidson noemt hem zelf een MY19.5 motorfiets.

De Electra Glide Standard wordt aangedreven door Harley’s Milwaukee-Eight 107-blok. Dat puurt een maximaal koppel van 150 Nm uit 1745cc. Droog weegt deze uit de kluiten gewassen toerbuffel 354 kg.Nochtans valt de uitrusting van de Electra Glide Standard, naar Harley-Davidson-normen, minimalistisch te noemen. De machine is uitgerust met een solo touring-zadel. Ook de features zijn minimaal gebleven. Zo heeft de Electra Glide Standard geen audiosysteem, maar een handschoenvak. Een sleutelloze ontsteking en een cruise controle-systeem vind je wel terug op de ‘Standard.’

De legendarische ‘batwing’-kuip moet de berijder van de Electra Glide Standard, in combinatie met een halfhoog scherm(pje), tegen de elementen beschermen. Verder kreeg de machine standaard zijkoffers, aluminium gietwielen en veel chroom-accenten.

De Electra Glide Standard is leverbaar in Vivid Black, met een consumentadviesprijs van € 29.500 voor Nederland en € 25.500 voor België.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Harley-Davidson

Geschreven op 5 maart 2019
© Motoren & Toerisme