MY24: Vespa GTV

Van bij z’n lancering in 2006 liet de Vespa GTV zich opmerken door z’n klassiek uiterlijk. Een uiterlijk dat perfect in de rijke geschiedenis van Vespa paste. Voor modeljaar 2024 wordt de GTS verder upgedatet en ook wat sportiever.

Volgens Vespa is de GTV nu zowel authentiek als sportief. Een van de onderscheidende kenmerken van de GTV is z’n matzwarte afwerking. Die afwerking zien we ondermeer terug op de lage koplamp en het achterlicht van de GTV. De tellerpartij van de GTV steekt onder een vliegenschermpje. Dat vliegenschermpje is desgewenst ook in het oranje (optioneel) leverbaar en geeft de GTV een racy look.

Gebruiksvriendelijker

De GTV krijgt voor modeljaar 2024 een aantal nieuwigheden die het gebruiksgemak moeten verhogen. Zo start de GTV voortaan sleutelloos, door middel van een druk op de knop. Het nieuwe LCD dashboard biedt de bestuurder de nodige informatie zoals: maximumsnelheid, gemiddelde snelheid, stroomverbruik, gemiddeld verbruik, actieradius en laadtoestand van de batterij. Smartphone-connectiviteit is mogelijk dankzij Vespa’s eigen MIA-systeem (optie). De GTV krijgt standaard ook een USB-poort mee, en dat zit aan de achterkant van de beenschilden, in een opbergvakje.

 

Krachtigste Vespa ooit

De nieuwe GTV is uitgerust met Vespa’s vertrouwde HPE (High Performance Engine) motorblok. De 300 eencilinder – al ligt de werkelijke cilinderinhoud op 278cc – is goed voor een maximaal vermogen van zo’n 24 pk. Naast het verplichte ABS-systeem is de GTV ook uitgerust met Vespa’s eigen ASR tractiecontrole-systeem.

 

Vespa GTV in Nero Convinto

De nieuwe Vespa GTV is verkrijgbaar in de twee kleurenschema's, Beige Avvolgente Opaco en Nero Convinto, met contrasterende oranje afbeeldingen op de voorkuip en op de zijkanten.

 

Tekst: BJ

Foto's: Piaggio BNL

Geschreven op 5 juli 2023
© Motoren & Toerisme